BOLJI OD CRNE GORE

Mladi vaterpolisti prvaci Europe!

27.09.2009 u 19:59

Bionic
Reading

Hrvatska mlada vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, osvojila je naslov europskog prvaka nakon što je u finalu EP-a u Chaniji pobijedila Crnu Goru sa 10:4 (2:2, 1:1, 4:1, 3:0)

Nakon što su ove godine seniori na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojili broncu, mlađi juniori na SP-u u Šibeniku zlato, sada su u svojoj posljednjoj reprezentativnoj utakmici u juniorskoj konkurenciji odabranici trenera Ivana Asića uzeli zlatno odličje.

Zlatna medalja stigla je u prave ruke, jer su naši mladi vaterpolisti u skupini najprije pobijedili Rumunjsku (15:4), Francusku (14:4) i Nizozemsku (15:6). U četvrtfinalu su nadvisili Mađarsku sa 10:9, a u polufinalu vršnjake iz Srbije sa 8:6 te u finalu Crnu Goru sa 10:4.

Naši su i prije prvenstva bili glavni favoriti za zlatno odličje jer u našoj momčadi igra već nekoliko igrača koji su stalni ili povremeni članovi seniorske reprezentacije, kao što su Sandro Sukno, Ivan Perić, Mirko Nižić.

Za Hrvatsku su igrali: Mirko Nižić, David Babić, Mateo Ćuk, Ivan Krapić, Dino Vegar, Duje Živković, Marko Martinić, Filip Vuleta, Sandro Sukno, Ivan Perić, Ivan Banovac, Josip Šutalo i Petar Selem. Trener je Ivan Asić.

U utakmici za treće mjesto Srbija je sa 11:5 pobijedila Italiju.