POVRATAK KRALJA

Ivano Balić potvrdio: Vraćam se u hrvatski rukomet!

10.02.2015 u 19:33

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna legenda Ivano Balić izvijestila je kako se u Njemačkoj našao s predstavnicima hrvatskog rukometnog saveza i kako je načelni dogovor postignut

Tijekom nedavnog SP-a Ivano Balić je najavio kako će se s istekom ove sezone oprostiti od igračke karijere, a iz Saveza su reagirali javno ponudivši mjesto 'čarobnjaku' u stožeru hrvatske reprezentacije. Ivano je javio kako su pregovori s izaslanstvom saveza obavljeni.

'Počašćen sam što su predstavnici HRS-a došli u Njemačku kako bi razgovarali sa mnom i što me vide u budućnosti u jednoj od uloga u hrvatskom rukometu. Međutim, ja sam još uvijek igrač Wetzlara i ne mogu donositi odluke. Dogovorili smo se da pomognem svojim prijedlozima i savjetom što ću i učiniti u nadolazećem periodu,' počinje Splićanin i u nastavku otklanja dileme:

'Kad mi u lipnju istekne ugovor i službeno završim igračku karijeru rado ću se odazvati pozivu HRS-a te prihvatiti odgovarajuću funkciju u Savezu. Vjerujem kako ću nakon uvida u stvarnu situaciju zajedno sa stručnim ljudima napraviti kvalitetan program kojim će se odrediti daljnja budućnost hrvatskog rukometa,' optimističan je Ivano koji bi mogao obnašati funkciju svojevrsnog koordinatora selekcija.

Savjeti će svakako biti vezani i uz izbor novog zbornika koji će naslijediti Slavka Golužu, a zatim slijedi razdoblje pokušaja povratka Hrvatske u svjetski rukometni vrh.

Ako bude i desetinu uspješan kao na parketu Ivano će itekako pomoći...