ČUDO U MELBOURNEU

Najveća senzacija; Roger Federer na koljenima!

23.01.2015 u 08:54

Bionic
Reading

Drugi nositelj Australian Opena, Roger Federer, oprostio se od turnira u Melborneu već u trećem kolu. Talijan Andreas Seppi je slavio 6:4, 7:6 (5), 4:6, 7:6 (5)

Talijanski tenisač zasluženo je stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Zapravo, ovo je bio prvi Seppijev trijumf nad velikim Švicarcem, prethodnih deset mečeva je izgubio te osvojio samo jedan set. Sve do danas.

Federer je četverostruki osvajač Australian opena, u posljednjih 11 nastupa stigao je najmanje do polufinala, a zadnji puta je na prvom Grand Slamu sezone tako rano ispao još daleke 2001. (Clement).

'Uživao sam igrajući na centralnom terenu, ne dobivate često takvu priliku. Pokušao sam dati sve od sebe i uspio sam, jer je s druge strane bio Federer. Bio sam koncentriran na svoj servis, jer nisam imao mnogo šansi na njegov početni udarac', rekao je Seppi koji je prekinuo svoj crni niz od 23 poraza zaredom od tenisača koji su u TOP 10.

Talijan, kojeg će za nešto više od tjedan dana i hrvatski ljubitelji tenisa moći uživo gledati na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa, iskoristio je tri od pet prilika za break, a do pobjede su ga odvela dva osvojena tie-breaka u kojima je hvatao zaostatak.

Federer je u tie-breaku drugog seta vodio 4-1 prije nego što je Seppi osvojio šest od sljedećih sedam poena. U tie-breaku četvrtog seta Federer je poveo 3-1 te imao 5-4 uz dva servisa, ali je oba poena izgubio. Na meč-loptu Švicarac je napao Seppija koji je odgovorio neobranjivim pasingom, forhend paralelom iz trka, koju je Federer mogao samo nemoćno ispratiti pogledom.

'Danas sam osvajao pogrešne poene. Znao sam koliko je važan tie-break drugog seta. Pokušao sam se vratiti, ali danas nije bio moj dan', prokomentirao je Federer svoj najraniji poraz na Australian Openu od 2001. godine, kad je također izgubio u 3. kolu od Francuza Arnauda Clementa.

To bi mogao biti dobar znak za Seppija, jer je Clement te godine stigao do svog jedninog finala na Grand Slam turnirima, gdje ga je pobijedio Amerikanac Andre Agassi. Seppijev sljedeći suparnik bit će bolji iz dvoboja Tunižanina Maleka Jazirija i 19-godišnjeg Nicka Kyrgiosa, nove velike nade australskog tenisa.

Posljednji poen meča