LUDNICA

Sportske kamikaze! Rekordni letovi, lom ruke i pad

15.01.2015 u 17:24

Bionic
Reading

Norveški skijaš-skakač Anders Bardal slomio je ruku na kvalifikacijama za Svjetski kup u poljskoj Wisli nakon što je izgubio kontrolu kod doskoka

Bardal je u kvalifikacijama doskočio na čak 140 metara, što bi bio i rekord skakaonice, ali je pri doskoku pao i slomio lijevu ruku.

Nesretni Norvežanin je odmah prebačen u bolnicu, odakle će tijekom dana na liječenje u domovinu.

U kvalifikacijama u Wisli pao je i domaći junak Kamil Stoch, dvostruki olimpijski pobjednik, također pri velikoj daljini (139,5 metara), no njegov pad je prošao bez posljedica.

Inače, Austrijanac Stefan Kraft pobjednik je natjecanja skijaša skakača u poljskoj Wisli nakon što je zbog jakog vjetra održana samo jedna serija.

Kraft je pobijedio sa skokom od 129,5 metara sakupivši 136,7 bodova. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Peteru Prevcu s dva metra dužim skokom, ali slabijim ocjenama. Treći je bio Nijemac Severin Freund (129,5 m), koji je za Kraftom zaostao 6,6 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kraft sa 797 bodova ispred sunarodnjaka Michaela Haybocka koji ima 754 boda, dok je na trećem mjestu Slovenac Prevc sa 714 bodova.

Pao je Bardal
Ali i Stoch