NOVOGODIŠNJA TURNEJA

Jacobsenu pobjeda u Garmischu, Amann drugi

01.01.2015 u 16:44

Bionic
Reading

Norvežanin Anders Jacobsen pobjednik je natjecanja u skijaškim skokovima u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, druge postaje iz serije Novogodišnje turneje četiri skakaonice, dok je pobjednik prvog natjecanja u Obertsdorfu Austrijanac Stefan Kraft zadržao ukupno vodstvo

Jacobsen se pokazao apsolutnim vladarom Garmischa, bio je pobjednik na ovoj najljepšoj skakonici svijeta i lani, bio je najbolji u kvalifikacijama, vodio je nakon prve serije i nakraju zasluženo došao do jubilarne, 10. pobjede u karijeri. Norvežanin je imao 286 bodova, a drugoplasirani Švicarac Simon Amann, koji je pao u Obertsdorfu i nema šanse za ukupnu pobjedu, skupio je 279.4, dok je ponovno treći bio Slovenac Peter Prevc (276.9). Četvrto mjesto osvojio je Austrijanac Gregor Schlierenzauer, dok su njegovi sunarodnjaci Kraft i Michael Hayboeck bili šesti i sedmi. Kraft vodi u ukupnom poretku Turneje sa samo 1.1 bodom više od Prevca, Hayboeck je treći, a Jacobsen četvrti.

U poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Hayboeck, s 19 bodova više od Čeha Romana Koudelke i Norvežana Andersa Fannemela.

Serija sada seli u Austriju gdje će se u nedjelju skakati u Innsbrucku, a potom je 6. siječnja završno natjecanje u Bischofshofenu.