IME ZA KOJE ĆE SE ČUTI

Novo čudo: Mladi Hrvat Borna Devald lako osvojio Orange Bowl!

23.12.2014 u 21:42

Bionic
Reading

12-godišnji hrvatski tenisač Borna Devald osvojio je prestižni Orange Bowl, te tako postao prvi Hrvat nakon Brune Orešara s trofejem kojega su osvajale mnoge svjetske zvijezde 'bijelog sporta'

Mladi Zagrepčanin Borna Devald na Orange Bowlu u konkurenciji do 12 godina nije protivnicima ostavio - niti nadu. Švedskom vršnjaku Rossu Weibullu ostavio je u finalu samo jedna gem, te nakon manje od sat vremena igre slavio sa 6:1, 6:0. Bila mu je to sedam pobjeda na ovom turniru. Izgubio je tek jedan set, a u posljednja četiri nastupa protivnicima je ostavio tek 11 gemova!

Posljednji Hrvat koji je osvajao Orange Bowl bio je Bruno Orešar, dok je u ženskoj konkurenciji prije dvije godine slavila Ana Konjuh u konkurenciji do 18 godina.

'Presretan sam što sam osvojio ovaj veliki naslov. Dovoljno je pogledati listu pobjednika i vidjeti koliko on znači u svijetu tenisa. Finale je bio lakši nego što sam očekivao. Kako je turnir išao dalje, tako samo igrao sve bolje i agresivnije,' kaže u Miamiju Borna kojega je uoči finala bodrio i imenjak Ćorić, najmlađi član svjetskog teniskog kluba TOP 100.

Devald je trofej primio iz ruke legendarne Martine Navratilove, scena koja kao da zaokružuje hrvatsku tenisku bajku u kojoj imamo priliku uživati kroz čitavu 2014. godinu.