ZUBČIĆ BEZ SENZACIJE

Uoči Sljemena Ivica se maknuo sa slalomske 'nule'

22.12.2014 u 19:00

Bionic
Reading

Ivica Kostelić po prvi put je ove sezone osvojio bodove u slalomu. U talijanskoj Madonni di Campiglio završio je na 26. mjestu, a pobjeda je pripala Felixu Neureutheru

Legendarni hrvatski skijaš za svoje standarde izuzetno je slabo otvorio novu skijašku sezonu. Do ovog ponedjeljka imao je tek jedan osvojeni bod, a u slalomu dva nastupa za zaborav. Ipak, onaj treći bio je nešto bolji i Ivica je konačno osvojio slalomske bodove.

U Madonni di Campiglio Ivica je startao s brojem 19 i nije izgledalo obećavajuće u prvoj vožnji kad je ušao u cilj s dvije sekunde zaostatka, posljednji 16. od onih koji su uspjeli doći do cilja. No, staza je bila u konstantnom raspadanju pa ga viši startni brojevi nisu uspjeli ugroziti i zauzeo je na kraju 22. mjesto.

U drugoj vožnji također nije bio briljantan, ušao je u cilj ponovo kao najslabiji i na kraju završio na 26. mjestu, sa zaostatkom 3.33 za pobjednikom.

Pobjedu je odnio Nijemac Felix Neureuther, ispred sunarodnjaka Dopfera i Šveđanina Byggmarka.

Naš drugi predstavnik Filip Zubčić nije uspio ponoviti nedjeljnu senzaciju. Sa startnim brojem 53 ušao je u cilj sa zaostatkom od 3.45 sekunde što nije bilo dovoljno za ulazak među najboljih 30.

Sljedeći slalom vozit će se na Sljemenu, ako vremenski uvjeti to dozvole. Tamo očekujemo još boljeg Ivicu i novi Filipov odličan rezultat…