NOVI POČETAK LEGENDE

Izbjegao zatvor: Phelps kreće po čudesan rekord!

20.12.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Najbolji olimpijac u povijesti, američki plivač Micahel Phelps, osuđen je na 12 mjeseci zatvorkse kazne uvjetno zbog prebrze vožnje u pijanom stanju

Phelps (29) je u Londonu došao do zbira od nevjerojatnih 18 olimpijskih zlatnih medalja, te se oprostio od plivanja. Kada se odlučio vratiti napravio je veliku pogrešku koja je prije tri mjeseca zaustavila njegov ponovni rast prema vrhu. Uhvaćen je u kako prebrzo vozi u pijanom stanju i zaradio suspenziju saveza od šest mjeseci bez nastupa.

Prijetila mu je i zatvorska kazna no, došla je i presuda prema kojoj će slavni olimpijac 18 mjeseci biti pod stručnim nadzorom. Ako u tom razdoblju ponovi prekršaj 'zaradit' će godinu dana izvan rešetaka. Ako će se držati svojih riječi, Phelpsu se to neće dogoditi.

'Ova tri mjeseca su mi bila najgora u životu, ali u tom razdoblju sam svladao i najteže životne lekcije. Zahvalan sam na prilici da krenem ispočetka i pokažem da sam naučio istinske vrijednosti,' rekao je Phelps nakon presude u petak.

Na proljeće će se moći vratiti natjecanjima i tako nastaviti zacrtani put prema nastupu na Olimpijskim igrama u Riju gdje će pokušati (u SAD-u je to realno čak i 'samo' kroz štafete) doći do barem dva nova zlata i postati prvi olimpijac koji je nevjerojatnih 20 puta slušao himnu u svoju čast. Prije njega to nikome nije uspjelo niti deset puta...

Phelps je već najveći ikada. Ali ima motiva za još, a tek mu je 29 godina