TEŽAK UDARAC

Medveščak morao odustati od Arena Ice Fevera!

18.12.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Hokejaški klub Medveščak potvrdio je kako će u siječnju 2015. godine izostati Arena Ice Fever, a utakmice previđene za igranje u Areni Zagreb bit će odigrane u Domu sportova

Zbog smanjenja proračuna Grada Zagreba za sport i sportska događanja u 2015. godini, čime Grad Zagreb više nije u mogućnosti partnerski podržati igranje hokejskih utakmica u Areni Zagreb kroz model tzv. 'sportskih dana' u rasporedu korištenja Arene Zagreb, KHL Medveščak Zagreb odlučio je ne odigrati najavljene hokejske utakmice u sklopu spektakla Arena Ice Fever u siječnju 2015. u Areni Zagreb.

'Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina na žalost moramo odustati od hokejskog spektakla PAN Arena Ice Fever u Areni Zagreb. Kod donošenje odluke vodili smo se odgovornošću i željom da ne narušimo financijsku stabilnost kluba i njegovu budućnost. Ujedno, ne želimo u ovom slučaju previsokom cijenom ulaznice od najmanje 350 kuna na više, a čime bismo eventualno pokrili novonastali trošak najma Arene bez partnerske podrške Grada, naštetiti našim navijačima,' piše na službenoj stranici kluba izjava glasnogovornika Ranka Vučinića koji dodaje:

'Ovdje se ne radi o nedostatku budžeta ili neimanju novca za događaj, budući da ova sredstva, a nastavno na dosadašnje partnerstvo s Gradom, nisu bila niti planirana niti predviđena te se stoga nisu niti mogla organizirati u ovom roku. Naime, utakmice u Areni bile su planirane na dosadašnjem partnerskom modelu Grada i Kluba iz prijašnjih sezona i bazirane su na besplatnim 'sportskim danima' korištenja Arene, shodno čemu dodatna financijska sredstva za najam Arene nisu niti bila potrebna.'

Arena Ice Fever spektakl je koji Medveščak organizira od 2011. godine, no smanjenje proračuna Zagreba učinilo je svoje i dvoboji će se igrati na uobičajenom mjestu, u Domu sportova.