TEHNIČKI KO U 3. RUNDI

Dos Santos potukao Mirka Filipovića

20.09.2009 u 05:00

Bionic
Reading

Nakon tri mjeseca i borbe protiv Mustaphe Al Turka, Mirko Filipović opet je ušao u kavez. Suparnik Cro Copu bio je Brazilac Junior dos Santos, poznat i pod nadimkom Cigano. Brazilac je tehničkim nokautom u trećoj rundi svladao Mirka Filipovića. I sada ostaje otvoreno pitanje, što će biti s Mirkovom karijerom

Na UFC-ovu turniru u Dallasu Mirko Filipović vratio se u 'oktogon', borilište koje mu nije toliko drago kao ring. Cro Cop je protiv 10 godina mlađeg, ali i četiri kilograma težeg suparnika, Brazilca Juniroa dos Santosa ušao puno bolje nego u nekoliko prijašnjih dvoboja. U prvih minutu i pol borbe imao je Mirko inicijativu, kada je uputio i dva high kicka. Sasvim sigurno da je to kod Brazilca izazvalo dodatni respekt, jer njegovih napada nije bilo koliko se to moglo očekivati od borca koji želi juriš na vrh. Pri tom je Cro-Cop i rasjekao kožu iznad Brazilčeva lijeva oka.

U drugoj rundi opet je Cro-Cop bolje krenuo, ali Junior je dočekao da, nakon jednog Mirkovog promašaja, krene u napad. Doduše, takva borba Dos Santosu nije nanijela Cro-Copu previše štete, osim štu su oba borca bivala sve iscrpljenija. Pred kraj druge runde zadao je Cro-Cop i jedan nesportski udarac protivniku, po genitalijama, zbog čega mu je sudac dodijelio opomenu.

U posljednjih pet minuta borbe ušlo se s blagom bodovnom prednošću Dos Santosa, što je natjeralo našeg borca na veći rizik. Brazilac je to osjetio te je udarcem koljenom u glavu, a potom i šakom u oko Cro-Copa natjerao suca da prekine borbu. Bio je to klasični tehnički nokaut.

Filipoviću je to bio peti meč u organizaciji UFC-a i treći poraz. Godinama poznat kao najrazorniji udarač u teškoj kategoriji dok se borio u organizaciji PRIDE u Japanu, 35-godišnji Filipović je čini se izgubio dosta od svoje brzine i atleticizma, navodi Yahoo Sports. Slovio je po nestvarnim udarcima nogom u glavu i tijelo, no u ovoj ih je borbi uputio samo osam i to sve u noge.

Dos Santos, koji u UFC-u ima skor 3:0, nije izašao iz borbe bez posljedica. Njegovo je lice ustvari izgledalo gore. On je teški udarač, ali u njegovoj se obrani pokazalo puno rupa protiv sporijeg Filipovića, dodaje se u izvješćima.