OPROŠTAJ

Šok za hrvatski rukomet; Andrea Penezić je rekla dosta

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice više nemaju šanse za plasman u drugu fazu na Europskom prvenstvu, a novi udarac naša nacionalna vrsta doživjela je od najbolje igračice Andree Penezić

Hrvatska reprezentacija danas (20.15) igra posljednju utakmicu na Europskom prvenstvu za rukometašice kojem je bila domaćin zajedno s Mađarskom.

Prije susreta trećeg kola s Nizozemskom stigla je bolna odluka Andree Penezić, rukometašice koja je nakon ovog natjecanja odlučila zaključiti karijeru u reprezentativnom dresu.

'Neću se više odazivati pozivima za reprezentaciju. Mnoge od nas iskusnijih napravile bi to i ranije, no ipak se igralo u Hrvatskoj i to nas je držalo. Naravno, najveća je čast igrati za svoju zemlju, no ovo više nema smisla. Sad je red na mlađima. Imala sam neprospavanu noć, kao i sve djevojke, jako smo razočarane, no na to smo već godinama navikle', prenose izjavu naše najbolje igračice Sportske novosti.

Velik je to udarac za hrvatski rukomet, jer je Penezić jedna od najboljih na svijetu na svojoj poziciji, a uz to bi njezin primjer mogle slijediti i druge iskusnije igračice.

Cijeli članak pročitajte OVDJE