A NIJE NOGOMETAŠ...

Još jedan hrvatski sportaš koji je oduševio Grke

08.12.2014 u 12:26

Bionic
Reading

Iako su u Grčkoj od hrvatskih sportaša u puno većoj modi nogometaši, poput Petrića, Pranjića i Schildenfelda koji igraju u Panathinaikosu, još je jedan hrvatski sportaš – a riječ je o odbojkašu Šimi Vulinu – privukao veliku pažnju

Nakon sezona igranja u Hrvatskoj, Italiji, Nizozemskoj, Egiptu i Francuskoj, od rujna ove godine, ovaj je Murteranin, točnije Jezeranin član momčadi G.A.S. Pamvohaikosa iz Vrahatija, malog turističkog mjesta na Peloponezu, smještenom u blizini čuvenog Korintskog kanala.

'Moram priznati da uživam u ovom mjestu, malom simpatičnom, turističkom koje se puni za vikend dok je kroz tjedan vrlo ugodno, bez gužve. Evo, ovih dana se temperatura ne spušta ispod 20°C, podsjeća me na moja Jezera...', rekao je Vulin za tportal.hr, koji je do ove sezone bio član francuskog ASON-a iz Orangea.

'Stigao sam početkom rujna u Grčku, odradio dvotjedne pripreme i vrlo brzo nam je počela sezona. Istina, ulazak u prvenstvo nije bilo sjajno, izgubili smo prve tri utakmice, ali igrali smo protiv najboljih momčadi lige. Sada smo se znatno podigli, stigao nam je novi trener, a riječ je o Nijemcu. Inače, nisam jedini Hrvat u momčadi, uz mene je još i Anđelko Ćuk, s kojim igram i za hrvatsku reprezentaciju, te jedan Mađar, Srbin…'.

Inače, nisu Vulin i Ćuk jedini hrvatski igrači u Grčkoj, jer ondje su još i Andrić, Mihalj i Inoslav Krnić

Vašim dolaskom klub je ostvario i povijesni uspjeh. Iako to natjecanje još nije okončano, pa možete napraviti i korak više.

'Da, prije početka lige igrali smo liga kup i prošli pa će klub prvi put u povijesti biti sudionik Final Foura, a koji će se u siječnju odigrati na Sirosu.'

Znači, osim u mjestu, uživate i u klubu?

'Zasad je sve vrlo pozitivno. Čuo sam svašta o Grčkoj, što se podmirivanja obveza tiče. Ali zasad sve funkcionira, od prehrane, smještaja, prijevoza. Također, i liga spada u gornji dom europske odbojke, po snazi je na petom, šestom mjestu. Iza Francuske, Poljske, Rusije, Turske. Naravno, želio bih se vratiti u Francusku, tamo mi je bilo najbolje, ali neću se žaliti ni ostanem li u Grčkoj.'

Povod ovom pozivu bio je veliki pojedinačni uspjeh ovog srednjeg blokera odnosno centra, koji je već 13 godina i član najbolje hrvatske odbojkaške vrste, s preko 250 reprezentativnih nastupa.

'Nakon posljednje utakmice ušao sam u svlačionicu i svi su mi suigrači, ali i čelnici kluba došli čestitati. Ostao sam u čudu jer grčko pismo još nisam savladao, pa uopće ne mogu pratiti što se piše. Nažalost, i stranica prvenstva dostupna je samo na grčkom. Pa sam ih pitao o čemu se radi i objasnili su mi da su me, nakon te utakmice u kojoj sam postigao i 18 poena, izabrali u momčad kola. S obzirom na to da glavnu riječ u njihovom prvenstvu vode Olympiakos i Panathinaikos te da smo mi osma od 12 momčadi, onda je to priznanje i svima u klubu. A baš večeras nas očekuje dvoboj protiv Panathinakiosa. Čuo sam da Grci i na odbojkaškim utakmicama znaju napraviti ludu atmosferu. Gledao sam preko interneta pa vidio da su i Bad Blue Boysi napravili ludnicu u Draženovom domu, a tako nekako je i ovdje na odbojkaškim utakmicama', završio je Šime Vulin.