ZLATNA PIRUETA

Prelijepa Kiira zablistat će na zagrebačkom ledu!

25.11.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Među više od 100 klizačica i klizača iz 22 zemlje svijeta koji će od 4. do 6. prosinca 2014. godine nastupiti na 47. Zlatnoj pirueti Zagreba, naći će se i jedno posebno zanimljivo ime. Jedna od najboljih svjetskih klizačica i po mnogima najljepša, Finkinja Kiira Korpi.

Ova 26-godišnjakinja rođena u Tampereu u svojoj zemlji nosi nadimak Jääprinsessa, Ledena princeza, zbog svoje sličnosti s Grace Kelly, bivšom princezom od Monaka. Epitet najljepše prvi joj je 2008. dodijelio veliki klizački novinar i fotograf Barry Mittan koji je tada napisao „smatram je najljepšom ženom u umjetničkom klizanju“. Dovoljno da i oni koji nisu do tada - otvore oči.

Kiira koja uz materinji govori i švedski, engleski i njemački jezik, prvi veliki uspjeh doživjela je 2007. godine kada je na Europskom prvenstvu u Varšavi osvojila broncu. U Bernu 2011. sve je ponovila, da bi prije dvije godine u Sheffieldu postala viceprvakinja Europe.

Već tri puta je klizala u Zagrebu. Još 2002. na Zlatnom medvjedu bila je peta, zatim 2007. kada je osvojila srebro na Zlatnoj pirueti, a onda ponovo peta na Europskom prvenstvu 2008. Trebala je doći i prošle godine na EP, no otkazala je u posljednji tren radi ozljede zbog koje je propustila i Zimske olimpijske igre u Sočiju.

'Napokon sam zdrava, spremna za ravnopravnu borbu sa svima!', poručila je Kiira prije dolaska u Zagreb.

Inače, Kiira dolazi iz hokejaške obitelji. Otac Rauno Korpi, vodio je finski ženski hokej tim do bronce na Zimskim olimpijskim igrama 1998. godine.

Kiira Korpi svakako je lice zbog kojeg vrijedi sljedećeg tjedna doći u Ledenu...