SAD SE SVE ZNA

Konačne odluke IHF-a nakon velikog rukometnog skandala!

22.11.2014 u 08:52

Bionic
Reading

Razriješen je rukometni skandal uoči Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru koje se održava od 15. siječnja do 1. veljače sljedeće godine, a najzadovoljnije su reprezentacije Islanda i Saudijske Arabije

Izvršni odbor Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) na svom je sastanku održanom u petak u njemačkom Herzogenaurachu odlučio kako neće prihvatiti naknadne odluke Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su ranije ovoga tjedna izrazili želju ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu, iako su te dvije zemlje ranije ovoga mjeseca službeno odustale od nastupa na SP, te će njihova mjesta zauzeti Saudijska Arabija i Island.

'IO IHF-a smatra kako su odluke o odustajanju bile konačne, te stoga nije uzeo u obzir naknadne dopise ta dva saveza. Također, Bahrein i UAE su kažnjeni sa po 100.000 švicarskih franaka zbog osustajanja nakon što je već obavljen ždrijeb SP-a. Suočeni sa nastalom situacijom, odlučili smo jedno od upražnjenih mjesta dodijeliti Aziji, a jedno Europi. Kontinentalni savezi odlučili su ta mjesta dodijeliti Saudijskoj Arabiji i Islandu', objavio je IHF.

Island je uvršten u skupinu C gdje se nalaze Francuska, Švedska, Alžir, Češka i Egipat, dok će Saudijska Arabija igrati u skupini D s Danskom, Poljskom, Rusijom, Argentinom i Njemačkom.

Na SP u Kataru će nastupiti i Hrvatska koja će u prvom krugu igrati u skupini B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.