BEZ DLAKE NA JEZIKU

Čilić vrlo jasno o razlozima teškog poraza protiv Đokovića

11.11.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Novak je odigrao na odličnoj razini, sjajno je reternirao i tako mi je smanjio mogućnost osvajanja poena iz prva dva-tri udarca, dok je iz igre je bio puno češće nego ja pozicijama da diktira tempo, što je naravno njemu odgovaralo – izjavio je Marin Čilić i tako objasnio što je bio ključ lake pobjede Novaka Đokovića

Marin Čilić u prvom je susretu masters turnira u Londonu poražen protiv Novaka Đokovića s vrlo neugodnih 1:6, 1:6, ali nakon susreta nije gubio nadu da može napraviti nešto više u Londonu. Sam je izjavio:

'Sreća da je takav format, koji dozvoljava jedan, a ponekad i dva poraza, pa da sam odigrao lošiji meč u prvom susretu. Problem je bio što sam odmah loše otvorio meč, pa nisam imao puno mogućnosti preokrenuti susret zbog igre kakve je igrao Novak. To je bilo naravno loše za mene, ali prekosutra je meč s Berdychom pa se nadam da ću podići razinu igre.'

Što se samog meča protiv Đokovića tiče, Čilić je detektirao kako je Đoković došao do tako lake pobjede:
'Novak je odigrao na odličnoj razini, sjajno je reternirao i tako mi je smanjio mogućnost osvajanja poena iz prva dva-tri udarca, dok je iz igre je bio puno češće nego ja pozicijama da diktira tempo, što je naravno njemu odgovaralo.

Sa svoje se strane nisam osjećao kako sam htio, a nivo igre je bio lošiji nego inače.'

Slijedeći je Čilićev susret onaj protiv Berdycha
'Igram protiv Berdycha koji je također odigrao slabiji meč. Motiviran sam iskoristiti ovaj poraz u nastavku turnira, kao jedno buđenje tako da odigram slijedeći meč i onaj poslije toga na puno većoj razini' – odlučno je zaključio Marin.