SKORO KOMPLETNI

Lov na Rio: Povratak dvojice vaterpolskih zlatnika!

06.11.2014 u 16:22

Bionic
Reading

U zadnje dvije godine niti jednu utakmicu nismo odigali u punom sastavu, ali povratkom u reprezentaciju Damira Burića i Mihe Boškovića na najboljem smo putu da imamo momčad koja će na svim natjecanjima konkurirati za medalju izjavio je u srijedu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

'Istina, još ne možemo računati na Josipa Pavića, Paula Obradovića i Ivana Buljubašića, koji se uspješno oporavljaju od ozljeda, ali sam uvjeren da ćemo do kraja kvalifikacija za Svjetsku ligu imati kompletnu momčad na okupu,' rekao je danas na konferenciji za novinare uoči nove reprezentativne vaterpolske sezone izbornik Tucak.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nalazi se u kvalifikacijskoj skupini sa Turskom, Francuskom, Crnom Gorom i Italijom koja je kao domaćin već izborila plasman na završni turnir s kojeg pobjednik odlazi na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru.

'To je još jedna od nelogičnosti LEN-a kao i ona da će se sve utakmice, pa i ova koju ćemo 18. ovog mjeseca odigrati protiv Turske u Zagrebu, igrati u 25-metarskom bazenu, ali će se Olimpijske igre, kao i dosada, igrati u 30-metarskom bazenu,' kazao je Tucak koji je za prvu utakmicu protiv Turske odredio 15 igrača i to:


VRATARI: Marko Bijač, Ivan Marcelić
CENTRI: Nikša Dobud, Luka Lončar
BEKOVI: Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan
VANJSKI IGRAČI: Maro Joković, Miho Bošković, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Ivan Domagoj Zorić, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić

Osim prvog mjesta u Svjetskoj ligi, put na OI može se osigurati i osvajanjem jednog od prva dva mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kazanu koje će se održati u ljeto sljedeće godine, pa su zato ta dva natjecanja u našoj reprezentacija označena kao najznačajnija u predolimpijskoj godini.

Kapetan naše reprezentacije Josip Pavić nije na ovom popisu jer se još oporavlja od artroskopske operacije koljena.

'Osjećam se dobro i već sam započeo s laganim treninzima. Ali, za poziciju vratara stvarno se ne moramo brinuti jer imamo široki kadar mladih i perspektivnih vratara. Veseli me što smo pojačani i na svim ostalim pozicijama i smatram da smo sposobni zauzeti prvo mjesto u ovoj skupini koje nas vodi na završni turnir,' izjavio je Pavić.

Burić i Bošković zadnji su puta zajedno igrali u finalu londonskih Igara 2012.