KORAK BLIŽE OČEKIVANOM

I bez Duvnjaka Hrvatska premoćna u Koprivnici

30.10.2014 u 20:08

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u Koprivnici je odradila kvalifikacijski dvoboj za Euro 2016. koji će se održati u Poljskoj

Izabranici trenera Goluže prvi su puta uveselili gledatelje u Koprivnici i simbolu hrvatskog ženskog rukometa pružili lijepu pariju, te ju okrunili s konačnih 35:24 protiv Nizozemaca. Posebno raspoloženi bili su hrvatski vratari koji su ostali jednu obranu 'kratki' za sjajan ukupni učinak od 50 posto uspješnosti. Alilović  je zaustavio 15 lopti, Ivić 8, i ako im to bude otprilike standard na predstojećem mundijalu  - bit će jako dobro.

U igri su nedostajala dva važna aduta, Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat, no ostale snage su s raspoređenom minutažom odradile posao na vrhunskoj razini. Postigli su 35 golova, od kojih najviše (po šest) dvojica Ivana Čupić i Slišković. Po četiri su potpisali Bičanić, Stepančić, Raković i Kopljar, dok je u redovima Nizozemaca prednjačio Bobby Schagen sa šest pogodaka.

Hrvatska mirno može otići  na gostovanje u Tursku, gdje s pravim angažmanom ponovno ne bi smjelo biti velikih problema, te se okrenuti nastupu na SP-u koje se početkom iduće godine (od 15. siječnja) igra u Kataru.