VELIKA PRILIKA

Hrvati pomažu u rušenju Klička s boksačkog trona!

29.10.2014 u 19:38

Bionic
Reading

Ono što se nije dogodilo krajem kolovoza, dogodit će se dva mjeseca kasnije! Filip Hrgović, Hrvoje Sep i trener Leonard Pijetraj otputovali su u srijedu u Berlin, kako bi sljedećih 10 dana sparirali s najboljim boksačima njemačke promotorske kuće Sauerland Promotion, Kubratom Pulevom (20-0) i Jürgenom Brähmerom, pred kojima su dvoboji za svjetske naslove

'Njemački promotor Kalle Sauerland ponovno nas je pozvao da pomognemo njegovim uzdanicama uoči predstojećih mečeva. Uopće ne sumnjam da će Hrvoje i Filip biti ravnopravni slavnim profesionalcima', naglasio je trener Leonard Pijetraj.

Dvojac zagrebačkog BK Leonardo već je imao rezervirane zrakoplovne karte za kolovoške sparinge u Berlinu, ali je tada meč za svjetske naslove u teškoj kategoriji (verzije, WBA, IBF i WBO) između Puleva i Vladimira Klička (62-3) odgođen zbog ozljede ukrajinskog šampiona. Novi termin je 15. studenoga u hamburškoj dvorani O2 World, a Filip i Hrvoje ponovno su pozvani da pomognu u pripremama.

'Sparinzi s vrhunskim profesionalcima uvijek su uzbudljivi. Lanjska iskustva s Davidom Hayeom i Deontayjem Wilderom bila su dragocjena. Nadam se samo da se ovaj put nitko neće ozlijediti',- rekao je Filip Hrgović aludirajući na sparing iz rujna 2013. kad je razbio arkadu poznatom britanskom profesionalcu Hayeu.

Dok Hrgović bude 'glumio' Klička, Hrvoje Sep sparirat će u Sauerlandovoj dvorani s njemačkim poluteškašem Jürgenom Brähmerom (44-2). Njegova je misija obraniti WBA svjetski naslov u poluteškoj kategoriji u dvoboju protiv Poljaka Paweła Głażewskog (23-2) 6. prosinca u Oldenburgu.


'Pred nama je predolimpijska godina u kojoj ćemo imati nekoliko prilika izboriti OI 2016. Ovakvi su sparinzi zlata vrijedni jer u sljedećih 12 mjeseci čeka nas peta sezona WSB-a, Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo i premijerno izdanje Europskih igara', kaže najbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep.

Osim Puleva i Brähmera, u sparinzima će profitirati i hrvatski šampioni.

Naime, već prvih dana siječnja počinje peta sezona Svjetske boksačke serije (WSB), a Hrgović i Sep nastupajući za kazahstanske Astana Arlanse imaju prigodu pobjedama u ligaškom dijelu natjecanja izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.