ATP BASEL

Ivo Karlović preko Beckera do polufinala!

24.10.2014 u 19:08

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu, on je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrao Nijemca Benjamina Beckera sa 6:4, 6:4 za sat i 16 minuta igre.

Karlović je tako uzvratio Beckeru za poraz u 1. kolu turnira u Cincinnatiju ranije ove godine, te je upisao sedmu pobjedu u njihovom osmom međusobnom dvoboju.

Naš je igrač odlično krenuo u dvoboj oduzevši servis suparniku već u prvoj igri, a tu je prednost očuvao do kraja prvoga seta iako je bio suočen s četiri 'break-lopte'. Jednu je spasio odmah u drugoj igri kada je s tri dvostruke servis-pogreške ponudio priliku Beckeru za povratak u set koju Nijemac nije mogao iskoristiti, dok je ostale tri izvukao kod rezultata 5:4 kada je morao spašavati 0:40. Iz te neugodne situacije izvukao se s dva asa i tri 'service winnera' iako je Becker na prvu 'break-loptu' imao lijepu priliku poentirati, ali je njegov retern završio malo izvan igrališta.

Drugi je set započeo kao i prvi, Karlović je oduzeo servis Beckeru odmah u prvoj igri, a zatim je kod 2-0 ostvario još jedan 'break' što se pokazalo nužnim jer je kod rezultata 4:1 po prvi put u Baselu izgubio servis. Ipak, taj gubitak koncentracije nije se odrazio na konačni ishod, a 'Div sa Šalate' je u stilu završio dvoboj s tri asa zaredom u posljednjem gemu.

Karlović će u subotu igrati protiv pobjednika iz susreta između prvog nositelja turnira, domaćeg favorita Rogera Federera i Bugarina Grigora Dimitrova za ulazak u svoj peti finale ove godine. Sva četiri dosadašnja, u Memphisu, Duesseldorfu, Newportu i Bogoti je izgubio.