BRAVO ZA LUKU I TONIJA

Hrvatski boks nije samo onaj divljak; dvojica će se boriti za zlato

24.10.2014 u 17:19

Bionic
Reading

Hrvatski juniorski boksački reprezentativci, Zagrepčanin Luka Plantić i Zadranin Toni Filipi, izborili su nastup u finalu i borit će se za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu koje u subotu završava u zagrebačkom Domu sportova. Naravno, nakon neugodnosti odnosno premlačivanja suca od strane Vida Lončara, zbog čega su suspendirani i hrvatski treneri, ovo je kudikamo ljepša vijest

U srednjoj kategoriji (75 kg) Luka Plantić je nakon lošijeg početka do pobjede nad Ukrajincem Rolenkom stigao odličnom prezentacijom u drugoj i trećoj rundi. U drugoj rundi je Rolenko zaradio javnu opomenu, pa bio uzdrman i da se nije oglasilo zvono dojam je da bi Plantić već tada došao do pobjede prekidom. Ukrajinac je već na pola druge runde imao spušten gard i jedva se održavao na nogama.

'Preokrenuo sam u posljednje dvije runde u kojima sam dao sve od sebe. Nisam očekivao takav snažan otpor u prvoj rundi, ali izmorio sam ga. Treneri su nas dobro pripremili i u ringu smo dokazali kvalitetu', izjavio je Luka Plantić nakon pobjede i prolaza u finale u kojem ga čeka Talijan Giovanni Sarchiotto koji je u polufinalu pobijedio Norvežanina Martina Larsena.

'Poznajem ga, boksao sam protiv njega. Neće biti lako, ali idem po zlato', zaključio je Plantić.

Isti će cilj u subotu imati i Toni Filipi u teškoj kategoriji (91 kg), koji je, poput Plantića, u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Rusa Danila Hlebnikova

'Bilo je isto kao kad smo boksali u Subotici, tako da mi je taj meč pomogao. Opet sam izgubio prvu rundu i onda se počeo dizati. Tek sam u trećoj rundi boksao onako kako treba', rekao je osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama mladih.

'Došlo je vrijeme za zlato i nadam se da će tako i biti', rekao je Filipi čiji će suparnik u finalu biti Ukrajinac Kostjantin Pinčuk koji je na bodove bio bolji od Armenca Hakobjana.

Finalne borbe na rasporedu su u subotu, a program u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova započinje u 14 sati.