NEGATIVNA SLAVA

Svjetski mediji o brutalnom napadu u Zagrebu; na YouTubeu padaju rekordi

22.10.2014 u 15:52

Bionic
Reading

Mladi hrvatski boksač Vido Lončar koji je nakon izgubljenog meča pretukao suca, doživio je veliku 'slavu'. Njegov sramotni čin objavili su i ponajveći svjetski mediji

Njujorški Daily News započinje tekst s konstatacijom 'kakav gubitnik' te se navodi kako je Vido lončar izudarao suca nakon što je skinuo boksačke rukavice.

Bleacher Report spominje riječ 'brutalnost', kako je snimka 'zapanjujuća' i da je reakcija mladog boksača na Europskom prvenstvu u boksu u Zagrebu bila 'jednostavno nevjerojatna'.

Telegraph napominje kako je Lončar doživotno izbačen iz boksa i da se nalazi u pritvoru te navodi kako je Hrvatski boksački savez odmah osudio takav nasilnički čin.

I drugi mediji poput Daily Maila i Independenta dali su prostor 'brutalnom i zlobnom napadu na suca' odnosno 'kaosu' koji se dogodio u Zagrebu.

Inače, na YoutTubeu je najgledaniji video Lončarovog napada pogledalo više od dva milijuna ljudi, dok je drugi uradak na tu temu došao do milijun pregleda. Ne pamtimo kada je neki sportski događaj iz Hrvatske zadobio toliku pozornost.

Lončar je dobio pozornost koju sigurno nije želio