TRIJUMF U MOSKVI

Fantastičnom Čiliću nova sjajna ATP titula!

21.10.2014 u 19:14

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je svoj četvrti ovosezonski turnir u Moskvi, pobjedom u finalu protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, glatko u dva seta…

Nakon osvajanja Delray Beacha i Zagreba te veličanstvene titule na US Openu, Čilić je potvrdio svoje mjesto u svjetskom vrhu novim trijumfom ovaj tjedan u Moskvi. Hrvatski tenisač otišao je do kraja i tako po 12. put osvojio u karijeri jedan turnir iz ATP 250 kategorije.

U finalu protiv Bautiste Aguta Čilić je došao prilično mirno do trijumfa. Protivniku nije dopustio da iskoristi niti jednu od šest 'break' prilika, a sam je oduzeo servis po jednom u svakom setu te bez problema slavio u prvom međusobnom ogledu s 26-godišnjim Španjolcem.

'Bilo je to tvrdo finale, kao što sam i najavljivao i očekivao. Roberto Bautista Agut je dobar tenisač, sjajan s osnovne linije. Nisam servirao kako sam želio, no iz igre sam odigrao dobro i pametno i zasluženo podigao titulu. Ovo je bila moja četvrta titula ove godine, nikada nisam osvojio toliko u jednoj godini. Drago mi je što sam nakon US opena nastavio s pobjedama,' rekao je nakon meča Čilić.

Pobjednika US Opena do kraja godine očekuju još dva turnira, Pariz i završni Masters u Londonu.

'Očekuju me još dva dvoranska turnira. Ove godine sam odlično igrao u dvorani i to mi daje veliku motivaciju. Nadam se kako ću još podići razinu igre. Turnir u Moskvi mi je bio vrlo bitan da nastavim s pobjedama.'

Titula u Moskvi Marinu je osigurala nastup na završnom turniru osmorice u Londonu, a od ovog tjedna ostvario je i renking karijere, osmo mjesto na ATP ljestvici.

ATP Moskva, finale:

Čilić - Bautista Agut 6:4, 6:4