NAJBOLJI UDARAC

Federer 'Goranovim stilom' slomio Đokovića

14.09.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Roger Federer je u polufinalu protiv sjajnog srpskog tenisača upisao 41. uzastopnu pobjedu na US openu i rezultatom 7:6, 7:5, 7:5 izborio završni meč protiv Del Potra

Novak Đoković odigrao je vrlo dobar meč, no protiv švicarskog čarobnjaka nije imao izgleda. Federeru je ovaj stadion jedno od mjesta na kojima je gotovo nepobjediv i to je ponovno demonstrirao kolegi iz svjetskog vrha.

Završetak meča i analiza

Odlučile su posljednje igre svakoga seta. U tie breaku je iskoristio jednu početničku grešku Đokovića i projurio do 7:3, a u iduća dva seta breakom je završavao posao. Meč je obilovao lijepim potezima, no pogodak Federera kojim je izborio tri meč lopte oduševila je i Federera samog.

U gemu prije Đoković je propustio 15:40 i prednost, takve prilike na ovoj razini ne smije se propuštati.

'Da, to je najljepši udarac koji sam izveo u karijeri. Puno vježbam taj potez, ali ovo je prvi put da sam to uspio iskoristiti na terenu u velikoj utakmici. Do sada je uvijek izlazilo', govorio je nakon meča oduševljeni Federer.

Đoković je skraćenom loptom pozvao na mrežu, nakon toga ga lobom izbacio s terena, no Federer se izvukao. U punom sprintu je loptom kroz noge pogodio dijagonalu i probio šokiranog Đokovića koji je čekao spreman na mreži. Publika je velikom majstoru odala posebnu počast, ovacije nakon meča nisu prestajale.

Tako je nekada pogađao Goran Ivanišević, uz dvoručni bekend iz skoka bio je to karakterističan udarac hrvatskog majstora. Nije baš pogađao ovako jako i precizno, ali znao je spasiti važan poen sličnim trikom.

Federer protiv Del Potra ima savršen omjer od 6:0, u finalima US Opena nešto slabijih 5:0. Argentinac je u veličanstvenoj formi, ali Federer je Federer.