PRIČE KOJE NEMAJU KRAJ

Tamara i Zoki vuku ekipe prema medaljama

14.09.2009 u 08:31

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski predstavnici u stolnom tenisu sjajno su otvorili nastup na ekipnom europskom prvenstvu u Stuttgartu. I muška i ženska selekcija prvog su dana upisale po dvije pobjede i osigurale plasman u četvrtinu finala

Najbolji hrvatski predstavnici u stolnom tenisu sjajno su otvorili nastup na ekipnom europskom prvenstvu u Njemačkoj. I muška i ženska selekcija prvog su dana upisali po dvije pobjede i osigurali plasman u četvrtinu finala

Prvi su za stol izašli muškarci, koji su igrali protiv Austrije. Junak te pobjede bio je Zoran Primorac koji je dvojicu starih rivala Schlagera i Weixinga pobijedio sa po 3:0 u setovima, a treći bod donio je Roko Tošić pobjedom u fiksu petog seta protiv Gardosa. Andrej Gaćina je izgubio oba susreta.

Uslijedio je dvoboj s Poljskom koji je donio fantastične mečeve. Gaćina i Primorac izgubili su svoje uvodne mečeve, no preostala tri dvoboja Hrvati su dobili sa po 3:2 u setovima i iščupali pobjedu protiv jakih Poljaka. Tošić je dobio Blaszczyka. Gaćina Wanga, a Primorac ponovno u petom susretu odnio pobjedu, ovoga puta protiv Kosowskog.

Dame predvođene Tamarom Boroš uz nešto su manje stresa napravile izvrstan rezultat. U prvom dvoboju pala je Bjelorusija predvođena sestrama Pavlovič. Boroš je dobila oba meča, Cornelia Vaida je donijela preostali bod, a jedini poraz upisala je Andreja Bakula. Zadnji meč dana odigrale su protiv Austrijanki i rasplet je bio sličan. Tamara je opet dobila oba meča (nije izgubila niti set), no Vaida i Bakula su poražene od Azijatkinja Liu i Li. Ipak, reprezentacija oslabljena neigranjem Sandre Paović upisala je maksimalan učinak nakon što je Vaida u petom meču svladala Petzner sa 3:0 u setovima.

U ponedjeljak se igraju mečevi trećeg kola koji će odlučiti hoće li naše selekcije u borbu za medalje s prve ili druge pozicije u skupini. Cure igraju protiv Ukrajine, a momčad protiv Rusije.