I BOLT NAVIJAO

Blanki pobjeda, svjetski rekord nikad bliže

13.09.2009 u 19:33

Bionic
Reading

Blanka Vlašić je atletsku sezonu završila karakterističnim pobjedničkim plesom, a njezin posljednji pokušaj obaranja svjetskog rekorda 2009. oduzeo je dah svima prisutnima. Letvica je ipak pala, Stefka Kostadinova još će jednu zimu biti svjetska rekorderka

Blanka je u finalu sezone u Solunu bez greške došla do 204 centimetra, najveće preskočene visine. Do 200 ju je pratila najveća konkurentica s kraja sezone Ruskinja Čičerova, no protiv ovakve Blanke nije imala šanse. Blanka je ostala sama i tri puta je kvalitetno napala letvicu na već pomalo mitskih 210.

Treći pokušaj bio je sjajan. Trupom je prešla letvicu, no noga je zapela i rekord od 209 ostao je aktualan. U tom su se trenutku zagrijavali sprinteri na 200 metara, no i oni su na trenutak zastali i gledali Blanku. Veliki Usain Bolt posebno je pomno motrio vitku Splićanku, no kao i svi ostali mogao je samo uzdahnuti gledajući letvicu kako pada na strunjaču.

Nekoliko minuta nakon toga Bolt je otrčao 200 metara za 19.68 sekundi i tako novom pobjedom zaokružio još jednu savršenu sezonu. Nakon utrke bio je vidno umoran; i njemu će odmor dobro doći.

Na ovom prestižnom natjecanju nastupilo je još dvoje hrvatski atletičara. Sandra Perković zauzela je posljednje osmo mjesto u bacanju diska. Perspektivna bacačica tri je puta pogodila mrežu, a posljednji pokušaj sletio je na 54.87 metara. Andras Haklits zauzeo je sedmo mjesto u bacanju kladiva, najuspješniji pokušaj dosegnuo je 75.35 metara.