KRAJ NA SP-U

Kineskinje prekinule hrvatsku odbojkašku bajku

02.10.2014 u 21:47

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je u drugom kolu drugog kola od Kine 0:3 u setovima (12:25, 15:25, 15:25) i tako se praktički oprostile od prolaska u sljedeći krug SP-a

Iako su hrvatske odbojkašice u ovaj susret donijele pobjedničku seriju od tri utakmice, rasplet dvoboja u Palatrieste bio je očekivan. Pobjeda nad Japanom dan prije, podgrijala je nade hrvatskih odbojkašica uoči dvoboja s Kineskinjama, s obzirom na to da su Japanke bile jedina ekipa koja je uspjela osvojiti set protiv Kine na ovom SP-u. I to ne jedan, već dva u njihovom dvoboju u prvom krugu. Međutim, već je prvi set pokazao da su kineske odbojkašice prebrze, presnažne i predobro uigrane da bi im Hrvatice ozbiljnije zaprijetile.

Gotovo svi setovi su bili kopija jedan drugoga. Kineskinje bi brzo stigle do uvjerljive prednosti, koja nije obeshrabrila ekipu pod vodstvom Angela Vercesija. Hrvatice bi uspjele držati kakav-takav priključak do završnice seta, u kojem bi onda kineska ekipa pokazala svu svoju kvalitetu, neprobojnost bloka i napadačku brzinu s kojom se hrvatska ekipa nije mogla nositi.

Senna Ušić Jogunica sa 11 poena i Samanta Fabris sa 10 bile su najučinkovitije hrvatske odbojkašice, dok su najbolje u reprezentaciji Kine bile Ruoqi Hui sa 15 i Yunli Xu sa 14.

Ovim porazom hrvatski izgledi za proboj u treću fazu natjecanja svedeni su na teoriju, ali ostaju još dvije utakmice u kojima će se hrvatske odbojkašice boriti za četvrto mjesto u skupini E. U petak je na Svjetskom prvenstvu dan odmora, a u subotu hrvatske odbojkašice očekuje dvoboj protiv Azerbajdžana, reprezentacije protiv koje će Hrvatice tražiti svoju petu pobjedu na SP-u, a drugu u drugoj fazi natjecanja. Utakmica u Trstu započinje u 20 sati.