LOME SVE PRED SOBOM

SP: Hrvatske odbojkašice srušile svjetsku velesilu!

01.10.2014 u 19:42

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice su nastup u drugom krugu SP-a u Italiji otvorile fantastičnom utakmicom i pobjedom protiv Japanki, brončane ekipe s posljednjih Olimpijskih igara i zadnjeg SP-a!

Hrvatska je čitav dvoboj održavala egal s renomiranim Japanom, i nakon velike borbe igračice izbornika Vercesija slavila sa 3:2 (-18, 23, -25, 20, 8) u setovima, te tako zadržala određena izglede za plasman među najboljih šest selekcija svijeta.

Nakon ove velike pobjede Hrvatice u zbiru skupine F imaju pet bodova a za priključak vodećem trojcu koji će igrati u trećoj skupnoj fazi SP-a trebat će im još jedna (četvrtak) pobjeda protiv do sada nedodirljivih Kineskinja. Presinga odavno nemaju, pokazuju svijetu koliko vrijede i vesele navijače u Hrvatskoj, a eventualna pobjeda protiv Kine bila bi najveći trenutak desetljeća hrvatske odbojke.


Iako su večeras, kao uostalom i na čitavom prvenstvu, Hrvatice ostavile odličan dojam mora ih brinuti podatak da gotovo u svaki set ulaze - katastrofalno. Ta se priča ponavljala i danas... U prva četiri seta Japanke su dobile početnu prednost od tri, četiri poena koju bi tada Hrvatice uporno stizale. Poznatu japansku pokretljivu obranu razbijale su preko ubojitih dijagonala, očekivano nadmoćnim blokom i izvrsnim servisima. Vercesi je rotirao i tražio rješenja, a nagrada je stigla u drugom setu u kojem je Hrvatska šokirala favoritkinje s dalekog istoka i zaprijetila.

Završnica trećeg seta donijela je dugu bitku 'bod za bod' u kojem je Hrvatska izgubila tempo na set lopti Japanki, ali tada je uslijedio preokret kojem se malo tko mogao nadati. Hrvatice su (nakon standardnog početnog zaostatka) prestigla i zadržala prednost osvojivši prvi bod i onda - čudo. Hrvatska je ne dobro nego uraganski otvorila peti set i početnu prednost od 4:0 zadržala do kraja i fantastičnih završnih 15:8. Veliko slavlje objasnilo je sve, hrvatske igračice i njihov brazilski izbornik jedno su od najugodnijih iznenađenja ovog SP-a!

Hrvatska u Trstu sutra (četvrtak) u 21 sat igra protiv Kineskinja, a zatim i protiv Azerbajdžana i Belgije.