POČINJE TRIGLAV RVL

Mornar Brodospas i Jug Croatia osiguranje otvaraju sezonu!

01.10.2014 u 10:37

Bionic
Reading

Dugoočekivana nova Triglav regionalna vaterpolo liga počinje ove subote u Splitu utakmicom Mornar Brodospasa i dubrovačkog Juga Croatia osiguranja. Klubovi iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske počinju utrku za naslov prvog pobjednika nove lige. Velik broj TV prijenosa uživo od ove će sezone biti dostupni MAXtv korisnicima na Arenasport kanalima.

Kako i gdje gledati RVL

Utakmice Triglav - regionalne vaterpolo lige možete pratiti na kanalima Arenasport ili putem MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmice možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr

Nova Triglav regionalna vaterpolo liga u kojoj sudjeluje petnaest klubova iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske počinje ove subote, 4. listopada u 16.50 sati utakmicom Mornara Brodospas i Juga Croatia osiguranje. Utakmica se igra na bazenu Sportskog centra Bazeni Poljud u Splitu. Novitet lige je uistinu velik broj TV prijenosa dostupnih MAXtv korisnicima na Arenasport kanalima, a koji će vaterpolo uzbuđenja dovesti ravno u domove diljem regije.

'Liga se proširila i napokon smo dobili tu dugo očekivanu TV produkciju putem Arenasporta i mislim da je to dobro za sport. Odmah u prvom kolu igramo s kvalitetnim Mornarom Brodospas koji je uvijek opasan na svom plivalištu. Očekuje nas zanimljiva utakmica i pozivam sve ljubitelje vaterpola da nas prate uživo ili putem malih ekrana!', izjavio je Nikša Dobud, kapena Juga Croatia osiguranje i dodao:

'Momčad Juga se jos uvijek nalazi u pripremnom razdoblju, ali smo zadovoljni kako smo trenirali. Stranci su se odlično uklopili i uvjeren sam da smo na dobrom putu. Jedva čekamo da počne.'

U Triglav regionalnoj vaterpolo ligi igra 15 klubova. Predstavnici Hrvatske su: HAVK Mladost, VK Jadran, VK Jug CO, VK Medveščak, VK Mornar BS, OVK POŠK i VK Primorje EB. Od srpskih klubova u Ligu su ušli: VK Crvena zvezda, VK Partizan, VK Radnički i VK Vojvodina. Predstavnici Crne Gore su VK Budva, PVK Jadran i VK Primorac, dok je jedini slovenski predstavnik AVK Branik iz Maribora.

'Nova Liga ulaskom četiri kluba iz Srbije bit će iznimno jaka. Ne samo da će to povećati kvalitetu same Lige već će doprinjeti njenoj popularnosti kao i popularnosti samog sporta što će nadamo se rezultirati i većim zanimanjem javnosti za vaterpolo te pune tribine!', izjavio je Jere Kragić Marinić, igrač Mornar Brosdospasa koji je i dodao:

'U subotnjoj utakmici Jug je s igračima poput Dobuda, Bijača i Boškovića favorit, no to nas ne zanima i mi idemo pred domaćom publikom po pobjedu. Cilj nam je izboriti četvrto mjesto naše skupine i proći dalje. Pozivam sve Splićane da dođu u subotu i bodre nas u prvoj utakmici sezone!'

Ulaznice za utakmicu Mornar Brodospas – VK Jug Croatia Osiguranje mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna u poslovnicama Adriaticketa te na blagajni Sportskog centra Bazeni Poljud, a iste vrijede i za utakmicu POŠK – Budva koja je na rasporedu odmah nakon utakmice otvaranja sezone.

* Opatija je naknadno odustala iz natjecanja u RVL-a