SPREMNE NA BITKU

Odbojkašice poručile: Italija je jaka, ali možemo ih šokirati

23.09.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice su uz manje komplikacije odlično otvorile nastup na SP-u u Italiji. Nakon pobjede nad Argentinom (3:1) Hrvaticama odmah slijedi dvoboj s domaćima, a prema utakmici s optmizmom gledaju najstarija i najmlađa iz naše reprezentacije

'Ovo su velika tri boda, pogotovo kako smo iskompromitirale drugi set, kad nam je malo pala koncetracija, a one se razigrale,' izjavila je za HRT Mia Jerkov, najiskusnija hrvatska odbojkašica i jedna od najboljih na utakmici protiv reprezentacije Argentine koju je Hrvatska pobijedila s 3:1 na otvaranju Svjetskog prvenstva u Italiji.

Hrvatske odbojkašice su imale mogućnost pobijediti Argentinke s 3:0, ali su u drugom setu propustile realizirati dvije set-lopte protiv ekipe koja je četiri mjesta bolje rangirana od Hrvatske na ljestvici FIVB-e.

'Čim smo malo fizički pale u drugom setu, one su se vratile. Mlada su, talentirana ekipa i moglo je tu biti puno više problema. Želim čestitati curama na velikoj pobjedi. Prva je, najvažnija i sad krećemo dalje,' istaknula je Jerkov.

Već u srijedu (20 sati) hrvatske odbojkašice čeka jedan od najtežih suparnika u prvoj fazi natjecanja, reprezentacija domaćina Svjetskog prvenstva.

'Italija tu, naravno, ima prednost i favorit je, ali to možda nama ide u prilog. Od nas nitko ništa ne očekuje pa možda budemo veliko iznenađenje,' rekla je Nikolina Jelić, libero u hrvatskoj reprezentaciji. 22-godišnjakinja (i bivša juniorska kapetanica Hrvatske) koja u klubu igra 'napadačicu', dijagonalu; ali se kod izbornika nametnula kao najbolja opciju u državi na liberu i odlično je debitirala na seniorskim velikim natjecanjima na otvaranju.

Pred dvoboj s Talijankama optimistična je i Mia Jerkov.

'Atmosfera će biti fantastična. Sav pritisak je na njima, a mi moramo pokazati svoju pravu igru. Protiv Argentine smo igrali na 50, 60 posto. Ako dignemo našu igru na nekih 80 posto, možemo napraviti odlične stvari. Nitko još ne priča o pobjedi, ali mi smo sportaši i idemo na pobjedu. Štogod se dogodilo, iz toga ćemo naučiti,' zaključila je Jerkov.