POMOĆ ZA OI 2016.

Ovi hrvatski sportaši su dobili olimpijske stipendije

22.09.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Olimpijske stipendije za pripreme i nastup na Igrama XXXI. olimpijade u Rio de Janeireu 2016. godine dobilo je danas 14 hrvatskih sportašica i sportaša.

Ugovore o dobivanju olimpijskih stipendija potpisali su jedriličari: Tina Mihelić, Tonči Stipanović te Šime Fantela i Igor Marenić, veslači: Valent i Martin Sinković, Damir Martin i David Šain, taekwondašice: Iva Radoš te Ana i Lucija Zaninović, strijelci: Snježana Pajčić i Giovani Cernogoraz te gimnastičar Filip Ude.

'Ovo je već uobičajen postupak u Hrvatskom olimpijskom odboru koji u suradnji s fondom Olimpijske solidarnosti MOO-a i nacionalnim sportskim savezima nastoji pomoći našim sportašima u pripremama za nastup na najvažnijem sportskom događaju - olimpijskim igrama za dvije godine u Brazilu', rekao je prigodom potpisivanja ugovora glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Po njegovim riječima HOO se pri predlaganju kandidata rukovodio do sada ostvarenim rezultatima, a da su dobro planirali potvrđuje i nekoliko već ispunjenih normi za nastup na OI u Riu.

'Stipendiju će, od 1. rujna do početka igara u Riu, dobivati svi sportaši koji su danas potpisali ugovore jer se ona dodjeljuje sa svrhom ostvarivanja što boljih rezultata na OI, a uopće ne sumnjam da će svi potpisnici uspjeti izboriti pravo nastupa u Riu', kazao je Čop navodeći da će svaki sportaš od MOO-a mjesečno dobivati kunsku protuvrijednost u iznosu od 600 američkih dolara.

Pored sportaša i glavnog tajnika HOO-a ugovore o stipendiji su potpisali i predstavnici nacionalnih sportskih saveza iz kojih dolaze sportaši, a današnjoj svečanosti u zagrebačklom hotelu Panorama nije nazočio jedino gimnastičar Filip Ude.