SVEČANI PORAZ

Hrvatice pokazale zube Amerikankama uoči SP-a

20.09.2014 u 21:55

Bionic
Reading

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo najbolje hrvatske odbojkašice izgubile su od reprezentacije SAD-a sa 1-3 (17-25, 25-18, 24-26, 23-25) pred oko 1500 gledatelja u zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić

Srebrne s posljednjih olimpijskih igara su u Zagrebu uvjerljivo uzele prvi set, no Hrvatice su odmah istom mjerom i uzvratile. preostala dva seta završavala su u 'fiksu', no u oba navrata Amerikanke su ponudile potez više u presudnim trenucima i na kraju slavile.

Osim što su najbolje hrvatske i američke odbojkašice hrvatskim ljubiteljima odbojke pokazale u kakvoj formi dočekuju nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu, ovom je utakmicom svečano je obilježena 90. godišnjica igranja odbojke u Hrvatskoj.

Hrvatske odbojkašice u nedjelju ujutro putuju u Italiju koja je od 23. rujna do 12. listopada domaćin Svjetskog prvenstva. Hrvatska će igrati u skupini A u Rimu zajedno s Italijom, Njemačkom, Argentinom, Dominikanskom Republikom i Tunisom. Prve suparnice hrvatskih odbojkašica su Argentinke, a utakmica će biti odigrana u utorak, 23. rujna, s početkom u 10.30 sati.