PONOSAN I SREBRNI PAR

Sandra sa zlatom: A sad idem po olimpijsku medalju!

16.09.2014 u 13:52

Bionic
Reading

Hrvatska stolnoteniska paraolimpijska reprezentacija predvođena novom svjetskom prvakinjom Sandrom Paović i brončanima Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić vratila se u Zagreb sa svjetskog prvenstva za osobe s invaliditetom koje je održano u Pekingu

Paović je u finalu pobjedila Njemicu Grebe sa 3-0 (13-11, 11-4, 11-3) ostvarivši najveći uspjeh u povijesti hrvatskog stolnog tenisa osoba s invaliditetom, dok su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić bile brončane u ekipnoj konkurenciji. Na SP-u su nastupili su i Pavao Jozić, te Tomislav Špalj.

'Sretna sam zbog medalje. Igrala sam odlično i cijeli turnir je prošao super. Iza sebe sam imala odličnu ekipu i jako sam zadovoljna svojim nastupom u Pekingu,' kazala je Sandra na svečanom dočeku u VIP salonu zračne luke Zagreb.

Bivša olimpijka koja se nakon teške prometne nesreće u Francuskoj 2009. godine okrenula paraolimpijskom sportu, u rujnu prošle godine je postala europska prvakinja, a sada je osvojila i svjetsko zlato, što je sjajna najava uoči paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016.

'Sada idemo po paraolimpijsku medalju,' kazala je s karakterističnim smiješkom dodavši: 'Pripreme za paraolimpijske igre ne traju dva mjeseca, već dvije godine, tako da se okrećemo pripremama za Rio,' poručila je najbolja hrvatska sportašica s invaliditetom za 2013. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i članica Uriho Zagreba.

Za sjajne vijesti iz Pekinga pobrinule su se i Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojivši brončano odličje u ekipnoj konkurenciji. Članice splitskog kluba Nec tako su nastavile osvajati medalje na velikim natjecanjima nakon što su na EP-u u Splitu 2011. bile treće, a prošle godine na EP-u u Lignanu i zlatne.


'Odlično smo ekipa. Sretna sam što smo nakon medalja na europskim prvenstvima osvojile i medalju na svjetskom prvenstvu. Moram priznati kako je Anđela najzaslužnija za ovu medalju,' kazala je 35-godišnja Dretar Karić.

Na putu do finala zaustavile su ih Korejanke pobijedivši nakon velike borbe 3-2.

'Sve smo im bliže. Na paraolimpoijskim igrama u Pekingu smo izgubile 1-3 sada 2-3. Vjerujem kako ćemo idući put mi pobijediti,' dodala je 21-godišnja Mužinić.

Trenerica Mirela Šikoronja smatra kako ovi rezultati nisu nastali preko noći već su plod napornog rada.

'Ništa ne nastaje preko noći. Iza njihovih rezultata je kvaliteten rad. Imamo sjajnu ekipu, a vjerujem kako će i u muška reprezentacija uskoro do medalja, dečki su vrlo blizu,' kazala je bivša hrvatska reprezentativka u stolnom tenisu.

Iduće godine je EP u Danskoj, a Šikoronja smatra kako je realnost očekivati nove medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

'Postali smo respektabilna ekipa. Rezultati su nam takvi da se mogu očekivati dvije medalje,' poručila je Mirela Šikoronja.