U ŽDRIJEBU ELITE

Davis cup: Zahuktali Hrvati si zaželjeli najdražeg nositelja

15.09.2014 u 20:47

Bionic
Reading

Hrvatska teniska reprezentacija u Amsterdamu je izborila povratak u elitnu Svjetsku skupinu Davis cupa, a prvog protivnika u novoj sezoni saznat će nakon sutrašnjeg ždrijeba

Hrvatski teniski preporod (Čilić, Lučić, Davis cup, dva osvojena futuresa posljednjeg vikenda...) vratio je bijeli sport u fokus hrvatske javnosti i sada je vrijeme, čini se, za uživanje.

Nakon Amsterdama izbornik Krajan, Čilić i suigrači imaju pola godine do ponovnog susreta. Tada će, od 6. do 8. ožujka, među osam najboljih nacija u natjecanju pokušati ući preko nekog od nositelja.
Potencijalni protivnici su (poredani po koeficijentu) Francuska, Švicarska, Češka, Srbija, Argentina, Italija, SAD ili Kanada. Francuska je postavljena na vrh ždrijeba, Švicarci na dno, a ostatak 'kostura' će biti određen ždrijebom.

Hrvatska će sigurno biti domaćin ako izvuče Francuze, Argentince ili Talijane, dok bi u goste sigurno išla u Češku, Srbiju ili u SAD. Ako prvi protivnik iduće godine budu Švicarska ili Kanada, odlučit će ždrijeb. Iako se raspletom iz snova čini meč sa Švicarskom jer ekipa koja sada čeka finale u Parizu idućega će proljeća gotovo sigurno morati bez Federera, a vjerojatno i bez Wawrinke. Ipak, obzirom na veliku težinu dvojice Švicaraca koji su još službeno 'u igri' naš se stožer odlučio za svog favorita.


'Izbornik Krajan i igrači su se složili da bi najviše željeli da nam ždrijeb donese Argentinu. Sigurno smo domaćini i ako ne bi bilo Del Potra mislim da bi bili idealan protivnik. Sa Švicarskom nikada ne znaš koga ćeš dočekati na aerodromu. Što misli Čilić? Slaže se s izbornikom, svi priželjkujemo Argentince,' prenose iz Hrvatskog teniskog saveza.

Službeno oko eventualnih domaćina još nema ničega 'opipljivog', ali teniski kuloari već su i prije Nizozemske najavljivali Osijek kao najizglednijeg kandidata. Barem želju... Argentinci na Dravi? Uopće ne zvuči loše.

Talijani su proljetos šokirali Argentinu u gostima