BUDUĆA IDEJA VODILJA

Čilić otkrio koji mu je najveći dobitak s US Opena

15.09.2014 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon trijumfa u New Yorku i velike pobjede u Amsterdamu Marin Čilić se vratio na hrvatsko tlo

Vremena za slavlje nije bilo previše, jer je Marin podmetnuo leđa i pomogao reprezentaciji Hrvatske u povratku u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

'Nije bilo nikakve dileme hoću li ići u Amsterdam. Samo je bilo upitno hoću li moći igrati u petak. Tu je Mate napravio vrhunski posao. Donio nam je bod u petak koji je možda bio i najvažniji. Pobijedio je grčeve na terenu i nervozu. Zaslužio je sve pohvale. Bilo je prelijepo opet biti s ekipom, a na kraju smo još i pobijedili,' rekao je Marin čiju je ulogu vođe istaknuo i Mate Delić.

'Za mene i za ostale momke je bila velika stvar što je bio s nama. Bio mi je velika podrška, motivator i pomogao mi savjetima,' rekao je Delić.

Pred Marinom su sad dva tjedna u kojima nema turnirskih obveza, pa će imati vremena i za odmor prije nego krene u boj za ostvarenje svog revidiranog cilja do kraja sezone.

'Plan je bio ući među Top 10 svjetskog tenisa. To sam ostvario, a sljedeći korak je probiti se među petoricu, što nije neostvarivo s obzirom na to da sam već sada po bodovima iz ove godine na petom mjestu,' rekao je Marin i iznio svoje ukupne dojmove velikog trijumfa koji je iza njega.

'Najviše što sam dobio osvajanjem Grand Slam naslova je to što imam recept za dalje. Toga ću se držati kad se budem pripremao za sljedeće velike turnire i nadam se da ću ih još koji put osvojiti,' rekao je za kraj pobjednik US Opena.