IGRAČI OSUĐENI NA USPJEH

Ivanišević najavio tko će sve uskoro Čilićevom stazom

10.09.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Marin Čilić se smije i uživa... Teniski kralj Amerike okreće se izazovima u davis cupu, a njegov trener Goran Ivanišević svijetu objašnjava što mogu očekivati u bliskoj teniskoj budućnosti

U svom trenerskom debiju na US Openu Goran Ivanišević je odveo igrača do trofeja i vratio se u epicentar zanimanja svjetske teniske javnosti.

'Ako ima vremena bivši tenisač je uvijek najbolji teniski trener. Marinu sam prvo 'skinuo uteg od 50 kila' s leđa i naučio ga da se opusti, a zatim smo složili igru u kojoj sada svi uživamo,' kaže Goran i analizira situaciju u svjetskom tenisu.

'Dugo vremena je sve bilo previše predvidljivo. Sada je ta takozvana velika četvorka načeta i došlo je vrijeme da se proširi lista igrača s najvećim postignućima,' kaže još uvijek najbolji hrvatski tenisač svih vremena i konkretno daje odgovor na pitanje koje zanima tenisku javnost.

'Svi velikani i dalje su u stanju osvajati najveće naslove, ali više nisu sami. Potpuno sam uvjeren da će Milos Raonic jednom osvojiti grand slam. Grigor Dimitrov također. Sigurno. Tu su Berdych i Tsonga i ova situacija je odlična vijest za tenis,' smatra trener koji je kao svojevrsni 'sportski direktor' ATP Zagreba ove zime dogovorio nastupe upravo Raonica i Dimitrova. Obojica su zbog ozljeda otkazali, ali s lobistom Goranovog kalibra već iduća zima prilika je za najveći teniski spektakl pod Sljemenom.