BORNA ĆORIĆ

'Od Marina mogu puno naučiti kako se pobjeđuju najveći!'

09.09.2014 u 13:16

  • +33

Marin Čilić – pobjednik US Opena 2014.

Izvor: Reuters / Autor: Adam Hunger

Bionic
Reading

Veliki uspjeh Marin Čilića, impresivno osvajanje posljednjeg Grand slama sezone pratio se s velikim uzbuđenjem i u taboru naše teniske reprezentacije koja se u Amsterdamu priprema za Davis Cup susret s Nizozemskom ovog vikenda.

'Mi smo to gledali i stvarno je bilo fascinantno. Marin je igrao stvarno nevjerojatno, servisirao odlično kad je god trebalo. Ovim putem velike čestitke njemu, iako sam mu već čestitao. To stvarno puno znači i za nas i za hrvatski tenis i sigurno da će nam to jako puno pomoći', rekla je naša nadolazeća teniska zvijezda Borna Ćorić uz dodatak: 'Marinov uspjeh može mi biti putokaz'.

'Ja ga sad mogu pitati kako je igrati protiv većih igrača poput Federera i on mi tu može pomoći sa savjetima jer je skupio sad puno iskustva. A i ja sam sad vidio da se to može napraviti i da to nije nemoguća misija'.

No, Čilić neće imati puno vremena za odmor jer već u petak počinje važan okršaj s Nizozemskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis cupa.

'Očekujem da će Marin dobiti oba meča, jer kad ovako igra to je tenis za Top 3. Računam na ta dva njegova boda, a nadam se da ću ja ili u parovima 'ubost' još taj jedan bod'.

Što se tiče njegove spreme, ali i uvjeta u kojima će s igrati s Nizozemskom, Čorić poručuje.

'Ja sam ok, nisam baš igrao zadnja dva ili tri dana jer sam imao malih problama, ali sad sam zdrav. Tereni su dosta spori, čak nisam nikad igrao na tako sporim terenima, ali to meni odgovara. Marinu sigurno ne, ali s tim samopouzdanjem koje ima siguran sam da će i u ovakvim uvjetima dobiti te mečeve', zaključio je Ćorić.