RASTE KAO GLJIVA

Korak do Londona: Ove godine Čilić je među najboljih pet...

09.09.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Kada osvježe ATP liste Marin Čilić će trijumfom na US Openu zauzeti deveto mjesto standardne ljestvice. No, kada se izoliraju rezultati postignuti samo u 2014. godini Međugorac ima bitno bolji plasman

Sa sinoć osvojenih 800 bodova (ukupno 2000 za osvajanje New Yorka) Marin se vraća na svoju najbolju poziciju karijere, deveto mjesto ljestvice. Osim standardne ljestvice koja se bazira na rezultatima postignutih u zadnja 52 tjedna ATP službeno zbraja i rezultate u kalendarskoj godini pod nazivom 'utrka za London'.

Najboljih osam tog poretka izborit će nastup na završnom turniru u Londonu, a Marin je s pobjedom karijere zasjeo na peto mjesto... Nekada su Grand slam pobjednici imali izravan ulaz na završni Masters, ali više nemaju i Čilić je prvi ispod četvorice (Đoković, Nadal, Federer, Wawrinka) koji su već osigurali taj turnir.


Čilić bi nastup u O2 areni vrlo vjerojatno ostvario i bez osvojenog boda do kraja sezone, a već i prosječni rezultati u Šangaju i Bercyju zabetonirat će mu poziciju u Londonu. Tamo bi mogao imati društvo i u međugorskom susjedu iz djetinjstva Ivana Dodiga koji trenutno tvori sedmi par svijeta ove sezone s Brazilcem Marcelom Melom.

Prvi trijumf sjajne seone došao je u Zagrebu protiv Tommyja Haasa