SVJETSKI MEDIJI GA SLAVE

Čilić dobio novi nadimak nakon briljantne titule!

09.09.2014 u 08:03

Bionic
Reading

Svjetske agencije izvijestile su o pobjedi Marina Čilića u finalu US Opena hvaleći igru hrvatskoga tenisača.

'Uragan Čilić', 16. igrač svijeta, izvijestio je AFP, 'nije ostavio nikakve šanse Keiju Nishikoriju u finalu US Opena na Flushing Meadowsu'. Hrvat je nametnuo svoju igru u meču koji je trajao tri seta, odnosno 1 sat i 54 minute i ostvario prvu pobjedu na Grand Slam turniru, dodaje AFP.

Reuters dodaje da je Čilić "pomeo Japanca Keija Nishikorija" dosegavši vrhunac u ovom sportu, godinu dana nakon što je zbog dopinga morao propustiti prošlogodišnji završni Grand Slam.

'Hrvat sjajnoga servisa nadvladao je klonulog Nishikorija i za jedan sat i 54 minute ostvario nemilosrdnu pobjedu oduzevši tako 10. igraču svijeta mogućnost da postane prvi Azijac koji je osvojio Grand Slam'.

Ovom je pobjedom, nastavlja Reuters, Čilić postao prvi Hrvat koji je osvojio Grand Slam nakon pobjede njegova trenera Gorana Ivaniševića u Wimbledonu 2001. godine.

'U borbi tenisača koji su se prvi put našli u finalu Grand Slam turnira, hrvatski tenisač Čilić čini se da je imao bolje živce te je iskoristio svoj sjajan servis da nadvlada japanskoga protivnika', ističe CNN.

Sličnom odrješitošću svladao je i sedamanesterostrukog osvajača Grand Slama, Rogera Federera u polufinalu, dodaje CNN.