KRALJ NEW YORKA

Marin o Goranovom poučku uz poruku najmlađima

09.09.2014 u 07:02

Bionic
Reading

Marin Čilić je u svojem prvom grand slam finalu uvjerljivo trijumfirao protiv Keija Nishikorija i upisao se na listu pobjednika US Opena!

Manje od dva sata trebala su na ovom turniru nezadrživom Marinu da upiše 6:3, 6:3, 6:3 i nakon Gorana Ivaniševića postane drugi hrvatski Grand slam pobjednik. Kei Nishikori nije imao izgleda, ali Japanci su uvijek i u teškim trenucima znali odati priznanje protivniku...

'Večeras nisam mogao ništa jer je Marin igrao jako dobro. Čestitke tebi i tvom timu... Ovo je težak poraz, ali došao sam do finala i nadam se da ću se vratiti na ovu razinu,' rekao je Kei publici koja ga je podržavala čitav meč.

A onda je izišao pobjednik i zaslužio ovacije publike koju je osvojio kroz ova dva tjedna.

'Ne znam otkuda je sve ovo došlo, ali znam da je rezultat mukotrpnog rada i noviteta koje je donio moj novi tim. Naravno, najviše Goran koji me naučio da uživam dok igram i sada mogu uživati u najboljem tenisu svog života,' počeo je Marin držeći u ruci ček namijenjen pobjedniku u iznosu od tri milijuna dolara.


'Obojica smo bili nervozni na početku meča, ali srećom brzo sam okrenuo vodu na svoj mlin i ispala je ovo večer za ispunjavanje snova. Ovaj trijumf je i okazatelj svima koji dolaze da ćete doći daleko ako radite dovoljno naporno,' završio je igrač koji kao da je jučer s reklame poručivao 'Podržite nas mlade sportaše...'

Težak put i nepoštene prepreke iza su 'teniskog čuda iz Međugorja'. Pred njim je razdoblje u kojemu... Tko zna, ali više ništa nije nemoguće.

Pobjeda nad Nishikorijem najveća je u Marinovoj karijeri