TRIJUMF U NEW YORKU

Nezadrživi Čilić projurio do US Opena i teniske besmrtnosti!

09.09.2014 u 01:07

Bionic
Reading

Marin Čilić je u svom prvom Grand slam finalu protivnika Keija Nishikorija ostavio bez natruha izgleda i bez izgubljenog seta sa 6:3, 6:3, 6:3 ostvario svoju prvu pobjedu na najvećim turnirima!

Trebao je to biti prilično izjednačen susret dvojice velikih iznenađenja ovoga US opena. Kei Nishikori je protiv večerašnjeg protivnika Marina Čilića bio dobio pet od sedam dotadašnjih ogleda, ali nije mu pomoglo... Kao ni Simonu, Berdychu i Federeru prije njega koji su također imali pozitivne omjere protiv Čilića uoči ogleda u New Yorku ove, Marinove, godine.

Čilić je u prvom gemu meča spasio break loptu i to je ujedno bio i jedini trenutak kada je Nishikori večeras vodio... Otpuhao ga je vrlo brzo vjetar iz Hercegovine koji je tako uzeo deset posljednjih setova na ovom turniru...

Kada je marin ušao u ritam ubojitih servisa posao je bio lakši... Ali i kada se mučio s početnim udarcem aktivirao je široku lepezu rješenja s osnovne linije što je uoči meča bilo označeno kao Japančeva prednost. Odlično je Marin i vraćao servise, a ponovno je zapanjenom svijetu pokazao koliko  je mentalno stabilan i čvrst. Do prije četiri dana bio je na glasu kao jako dobar igrač koji - gubi većinu najvažnijih mečeva...


Pokoje jutro kasnije Međugorac je neosporni šampion. Prošao je tu 'tanku' granicu debljine pacifičkog oceana u samo tri meča i protiv Nishikorija pokazao da ga pritisak samo jača. Izgubio je istina, servis pred kraj drugog seta, ali na sve druge izazove odgovorio je sve jačom i jačom igrom koja je potpuno razoružala sjajnog Japanca i 23.000 navijača koji su ga bodrili.

I tako sve do posljednjeg poena kada je nakon još jednog nezadrživog winnera i životinjskog urlika ušao među teniske legende. Nakon Gorana drugi hrvatski Grand slam prvak. Nakon godina traženja šampionskog instinkta, igrač koji će sada uvijek biti u borbi za vrh. Povratnik u TOP 10 društvo, hrvatski sportski velikan... Igrač kojega se sada svi (s razlogom) boje. Bravo majstore.

Sažetak teniskog meča kojega će Hrvatska zauvijek pamtiti