UOČI POČETKA SEZONE

Jug saznao protivnike u vaterpolskoj Ligi prvaka

04.09.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga igrat će u skupini B Lige prvaka s beogradskim Partizanom, Spandauom iz Berlina i Galatasarayem iz Istanbula, te dva kluba koji će skupinu najelitnijeg europskog vaterpolskog natjecanja izboriti kroz kvalifikacije, odlučio je ždrijeb u Rimu.

Jug je među osam ekipa koji su dobili posebne pozivnice za nastup u skupini Lige prvaka, a osim navedenih iz skupine B, tu su još Barceloneta, talijanska Brescia, grčki Olimpiakos i mađarski Eger, koji su u skupini A.

'Zadovoljan sam. U odnosu na prošlu godinu smo izbjegli Barcelonetu koja je siguran sudionik završnice. Između tri kluba koja smo izvukli Partizan je sigurno najjači i najatraktivniji, ali ne smijemo podcijeniti niti Galatasaray koji sve više ulaže u vaterpolo ili Spandau 04, klub s ogromnom tradicijom. Naravno da čekamo još dva kvalifikanta, a za očekivati je da će to biti netko iz samog vrha europskog vaterpola', bila je prva reakcija direktora VK Jug CO Ognjena Kržića. Jug će prvu utakmicu u skupini igrati u Berlinu 20. studenoga.

Još četiri ekipe osigurat će nastup kroz kvalifikacije, a među njima su još dva hrvatska kluba - zagrebačka Mladost i riječko Primorje EB. Mladost će krenuti od prvog pretkola, a igrat će u skupini B koja će se igrati u Herceg Novom od 26. do 28. rujna ove godine. Zagrepčanima će, osim Crnogoraca,protivnici biti još njemački Hannover 1898, ruski Sintez Kazan, francuski Montpellier i rumunjska Oradea. Hrvatski prvak Primorje uključuje se u natjecanje u 2. pretkolu, a ukupno su tri kvalifikacijska pretkola.

Završni turnir šest najboljih europskih ekipa održat će se u Barceloni od 28. do 30. svibnja 2015. godine, a naslov prvaka brani beogradska Crvena Zvezda.