PRVAKU EUROPE

Šubenkovu 64. Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića

02.09.2014 u 21:33

Bionic
Reading

Dvostruki europski prvak Sergej Šubenkov pobjednik je 64. Memorijalne utrke Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama koja je održana u sklopu zagrebačkog mitinga na stadionu Mladosti uz Savu

Šubenkov je pobijedio s rezultatom 13.39 sekundi ispred Kubanca Orlanda Ortege (13.42) i Amerikanca Ronnieja Asha (13.52). Aktualni svjetski rekorder i olimpijski pobjednik iz Londona Amerikanac Aries Merritt bio je četvrti (13.58).

"Super se osjećam nakon večerašnje pobjede. Načinio sam dosta tehničkih pogrešaka i srušio dosta preponama, međutim kada se pogleda kakva sam imena ostavio iza sebe i kakvi su uvjeti bili na stazi, mogu biti samo zadovoljan," kazao je Šubenkov.

Mladi 23-godišnji Rus je upoznat s tradicijom zagrebačkog mitinga, a posebice memorijalnom utrkom koja se trči u čast Borisa Hanžekovića, zagrebačkog atletičara i reprezentativca.

"Znam da je ovo jedna od prestižnih disciplina zagrebačkog mitinga. Meni je posebno drago jer sam napokon ostvario pobjedu. Dosta mi je drugih i trećih mjesta."

Na pitanje zar nije dvostruki europski prvak na 110 metara s preponama, Šubenkov je dodao.

"Europsko zlato se ne računa, mislio sam na velike utrke na mitinzima i svjetskim prvenstvima."

Na pitanje je li zadovoljsn što je pobijedio svjetskog rekordera Merritta samo se nasmijao.

"Bilo bi mi draže da sam ga pobijedio na OI u Londonu."