SANDRA, POWELL....

Svim zvijezdama u mislima je bio pokojni Ivan Ivančić

01.09.2014 u 14:45

Bionic
Reading

'Želim postaviti rekorde na svim stadionima na kojima nastupam, a rekord zagrebačkog mitinga želim najviše', kazala je na konferenciji za novinare dan uoči nastupa na atletskom mitingu u Zagrebu najbolja diskašica svijeta Sandra Perković.

Olimpijska, svjetska i europska prvakinja nije na konferenciji bila uobičajeno dobre volje, još je itekako pod dojmom iznenadne smrti njezina bivšeg trenera Ivana Ivančića

'Psihički sam potpuno iscrpljena, još uvijek sam šokirana nenadanim odlaskom mog bivšeg trenera. Da bacam danas vjerojatno bih jako podbacila, ali sutra je novi dan. Nadam se samo da neće biti kiše jer po kiši ne bacam daleko. Svejedno, želim pobjedu i rekord mitinga koji drži Amerikanka Lewis-Smallwood (66.29 metara) postignut lani', kazala je vidno neraspoložena Perković.

'Ja uvijek moram biti spremna za velike rezultate, a drago mi je što su i ostale cure počele bacati 69 metara. Za hitac preko 70 metara mora se dosta toga poklopiti, a prvi uvjet je da ja budem dobre volje. S obzirom na sve što se događalo posljednjih dana ne mogu biti dobre volje', kazala je Perković, koja će nakon Zagreba sezonu završiti u Marrakechu.

'To će biti zadnje natjecanje jer sam već umorna. Rano sam počela, već u ožujku u Splitu, pa mi je potreban odmor'.

Vlasnica brončanog odličja s nedavnog EP-a u Zürichu, visašica Ana Šimić po prvi puta je predstavljena kao zvijezda mitinga, od koje se očekuje da nakon Blanke Vlašić postane druga Hrvatica sa skokom preko dva metra.

'Znam da se od mene puno očekuje, a ta dva metra su i moj cilj. U Zürichu sam bila jako blizu, no kako je u utorak najavljena kiša, to bi moglo bitno utjecati na rezultate. Nadam se da će se nebo ipak smilovati, ja sam spremna za dobre skokove, a tu je i Blanka. Skačemo kod kuće, motivacije neće nedostajati', kazala je Šimić, čiji je odobni rekord 1.99 metara.

Uz Šimić i Vlašić, u skoku uvis nastupit će Poljakinja Kamilla Lućwinko, koja je ove sezone preskočila 1.97 metara.

Kuglaš Stipe Žunić je četvrta hrvatska uzdanica ovogodišnjeg mitinga, a mladi je Zadranin zablistao na EP-u u Zürichu gdje je s osobnim rekordom od 20.68 metara osvojio četvrto mjesto. Natjecanje u bacanju kugle održat će se danas u 21 sat pokraj čuvenih zagrebačkih fontana.

'Sve iznad 20 metara bit će jako dobro, mada je vremenska prognoza jako loša, a po kiši nema dalekih hitaca. Ekipa koja se skupila je sjajna, ja sam u dobroj formi, no, ponavljam, sve ovisi o vremenu', izjavio je Žunić, kojemu će protivnici biti najbolji u ovoj disciplini - Amerikanci Reese Hoffa i Christian Cantwell, koji drži rekord mitinga sa 22.22 metra, te Poljak Tomasz Majewski.

Novinarima se predstavila i najbolja skakačica u dalj svijeta, Amerikanka Britney Reese, koja će u konkurenciji Srpkinje Ivane Španović i Ruskinje Darije Klišine, pokušati upravo u Zagrebu preskočiti sedam metara, što ove sezone nije uspjelo nijednoj daljašici.

Velika zvijezda mitinga je i legendarni jamajčanski sprinter Asafa Powell, koji će po prvi puta nastupiti u Zagrebu i to na 100 metara.

'Ja sam u dobroj formi, staza je brza i možete očekivati velike stvari, iako sam zbog općepoznatih stvari oko dopinga ovu sezonu započeo prilično kasno. Nastojat ću u utorak svojom izvedbom izmamiti osmijehe na vaša lica, znam da ste svi još pod velikim šokom zbog smrti velikog Ivana Ivančića. Zato svima izražavam sućut', izrekao je Powell, koji je potom dobio veliki pljesak svih nazočnih.

Zagrebački atletski miting službeno počinje večeras bacanjem kugle, a u utorak je prva disciplina muški skok udalj koji na stadionu Mladosti započinje u 17.30 sati.