POVRATAK U ZVIJEZDE

Lučić u oblacima: Kao da sam osvojila Grand slam!

30.08.2014 u 08:04

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije krila oduševljenje nakon što je u susretu trećeg kola US Opena potpisala najveću senzaciju dosadašnjeg dijela turnira

32-godišnja Mirjana 'Mikica' Lučić senzacionalno je svladala drugu nositeljicu, Rumunjku Simonu Halep sa 7:6 (6), 6:2 te nakon dvoboja rekla:

'Morala sam biti agresivna u svakom poenu, ali to je moja standardna igra. Srećom, danas sam uspjela odigrati čitav susret na visokoj razini. Znala sam da ako ću konstantno moći igrati ovako, mogu svakoga dobiti. Jako sam ponosna na sebe, ovo je kao da sam osvojila grand slam", izjavila je Lučić-Baroni nakon jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Za Lučić-Baroni ulazak u 4. kolo US Opena najbolji je rezultat na nekom 'grand slam' turniru još od Wimbledona 1999. kada je igrala u polufinalu protiv Steffi Graf i najbolji rezultat na US Openu u karijeri, 1997. i 1998. godine je kao tinejdžerka dva puta bila u 3. kolu. U drugoj polovici 90-ih godina Lučić-Baroni je smatrana najvećim talentom svjetskog tenisa, ali ta očekivanja nije u potpunosti ispnila, najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 32. mjesto iz 1998. godine.

Na US Open je stigla kao 121. igračica svijeta, te je nastup na glavnom turniru morala izboriti kroz kvalifikacije u kojima je u susretu posljednjeg kola okrenula zaostatak od 2-5 u trećem setu protiv Gruzijke Šapatave, da bi potom svladala 25. nositeljicu, Španjolku Garbine Muguruzu, Izraelku Shahar Peer i drugu igračicu svijeta, Rumunjku Simonu Halep. U 4. kolu Lučić će igrati protiv Talijanke Sare Errani koja je izbacila Amerikanku Venus Williams.