SENZACIJA NEW YORKA

Mikica opet gazi: Lučić izbacila drugu igračicu svijeta!

29.08.2014 u 22:30

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izborila je nastup u 4. kolu US Opena, ona je u susretu 3. kola senzacionalno svladala drugu nositeljicu, Rumunjku Simonu Halep sa 7-6 (6), 6-2 nakon sat i 34 minute igre.

Do jedne od najvećih pobjeda u karijeri Lučić-Baroni je stigla velikim preokretom u prvom setu. Naime, u toj je dioonici igre zaostajala 2-5, te Halep imala i set-loptu prije no što je Lučić-Baroni nanizala četiri gema zaredom. U 'tie-breaku' je nekada vrlo popularna Mikica iskoristila treću set-loptu i to zahvaljujući dvostrukoj servis pogreški Halep, da bi u drugom setu naša 32-godišnja igračica potpuno dominirala protiv tenisačice koja je ranije ove godine igrala u finalu Roland Garrosa i polufinalu Wimbledona.

Za Lučić je ulazak u 4. kolo US Opena najbolji je rezultat na nekom 'grand slam' turniru još od Wimbledona 1999. kada je igrala u polufinalu protiv Steffi Graf i najbolji rezultat na US Openu u karijeri.


Podsjetimo, u drugoj polovici 90-ih godina Lučić-Baroni je smatrana najvećim talentom svjetskog tenisa, ali ta očekivanja nije u potpunosti ispunila, najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 32. mjesto iz 1998. godine. Na US Open je stigla kao 121. igračica svijeta, te je nastup na glavnom turniru morala izboriti kroz kvalifikacije, da bi potom svladala 25. nositeljicu, Španjolku Garbine Muguruzu, Izraelku Shahar Peer i drugu igračicu svijeta, Rumunjku Simonu Halep. U 4. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Talijanke Sare Errani.