SLIJEDI JUŽNOAFRIKANAC

New York: Marin Čilić moćno do trećeg kola US opena

29.08.2014 u 20:05

Bionic
Reading

Marin Čilić je u drugom kolu posljednjeg Grand slam turnira sezone bez izgubljenog seta potvrdio odličnu formu i nastavio put prema drugom tjednu US Opena

Čilić je nakon 166 minuta igre došao do svoje ukupno 15. pobjede karijere na US openu. Nakon konačnih 7:6(2), 6:2, 6:4 pao je Ukrajinac Ilja Marčenko, a zahuktalog Hercegovca u susretu trećeg kola čekat će Južnoamerikanac Kim Anderson. U četiri od pet dosadašnjih ogleda slavio je Marin.

Marčenka, 163. igrača svijeta svladao je nakon što mu nije dozvolio niti jedan break u meču. U prvom setu previše je riskirao (šest duplih na servisu samo u prvoj dionici) i dovodio se u probleme. Puno neprisiljenih pogrešaka dale su priliku Marčenku da zaprijeti, ali Čilić je ostao čvrst, spasio svih pet break prilika u meču, te nakon sigurno odigranog tie breaka u prvom setu i brze prednosti u drugom usmjerio vodu na svoj mlin.


Stabilizirao je ruku i u maniri TOP 10 igrača protivnika brzo odvukao na dno. Marin od lani, zbog poznate afere koju je skrivio (i nikada se nije ispričao!) ATP, ne brani niti boda i ukoliko preko Andersona izbori drugi tjedan turnira pruža mu se prilika za lijepi skok na ljestvici. Nikada u tenisu nije uputno gledati predaleko u ždrijebu, ali između Marina i polufinala najizglednije prepreke su Anderson, Ferrer, Berdych ili Gulbis... Sve igrači s kojima Marin može igrati i koje je često pobjeđivao. Ovdje je 2009. već igrao polufinale (Murray) i New York bi bilo idealno mjesto da i bodovno materijalizira sjajnu igru ove sezone. Niti završni Masters u Londonu još nije predaleko... Gledajući samo ovu godinu Marin je 13. igrač svijeta.