FEŠTA ZA KRAJ

SIM: Zatvoreno najmasovnije natjecanje u Hrvatskoj

28.08.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Simboličnim gašenjem plamena večeras su na splitskoj Rivi zatvorene 18. Sportske igre mladih na kojima je ove godine u ukupno tri zemlje regije sudjelovalo više od stotinu tisuća natjecatelja

Baklja Sportskih igara mladih upaljena je drugog travnja u Umagu, prošla je cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju u kojoj su Igre organizirane po prvi put.

Prije same ceremonije zatvaranja Igara, dodiljena su odličja najuspješnijim natjecateljima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su ovog tjedna boravili u Splitu gdje su se natjecali na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih koje postoje od 2007. godine.


Zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević podsjetio je kako je grad pod Marjanom jako ponosan na svog sugrađanina Zdravka Marića, a Ana Kljaić Balenović iz Coca-Cole, partnera Igara je istaknula kako nijedna manifestacija ne potiče odjednom toliko puno mladih ljudi na kretanje.

Predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a Zdravko Marić podsjetio je kako je cilj Igara uvijek isti – potpuno besplatno omogućiti djeci da se kroz sportska natjecanja, druže, ostvaruju prijateljstva i promoviraju toleranciju i zdrav život. Neka im Sportske igre mladih budu omiljena fotografija u sjećanjima – zaključio je Marić.

Svečanost Sportskih igara mladih završena je spektakularnim vatrometom i zabavom na kojoj su nastupili grupa Magazin i The Frajle.