SJAJNA PRIČA US OPENA

Narodni heroj protiv Ćorića: Atmosfera će biti na rubu incidenta!

28.08.2014 u 13:59

Bionic
Reading

Jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg izdanja US Opena je Victor Estrella Burgos, tenisač iz Dominikanske republike koji se u poznim godinama po prvi put kvalificirao za glavni turnir, na kojem ima bučnu podršku publike…

Nakon godina i godina teniske prosječnosti, s 34 godine probiti se među 100 najboljih na svijetu. Zbilja rijetku tenisku priču ispisao je Victor Estrella Burgos, tenisač iz Dominikanske republike, koji se cijeli svoj igrački vijek borio na nižerazrednim turnirima, bio između 400. i 200. mjesta na svijetu da bi pod 'stare dane' došao na svoje i ušao u krug najboljih.

Karijeru je zbog ozljeda u dva navrata umalo prekinuo, odigrao je u njoj manje od 60 mečeva na ATP razini, no ove godine ima osvojen Challenger u Ekvadoru, ATP polufinale Bogote te 80. mjesto na ljestvici, koje mu omogućuje natjecanje na Grand Slam turnirima.

Nakon poraza u prvom kolu Roland Garrosa i Wimbledona, što su mu bili prvi Grand Slam nastupi u karijeri, Estrella Burgos došao je na svoje u New Yorku, gdje je u prvom kolu izbacio Nizozemca Sijslinga. Sada slijedi okršaj s hrvatskim tinejdžerom Bornom Ćorićem. Iako je iskusniji i bolje rangiran, za kladionice nema dvojbe: Hrvat je favorit u ovom dvoboju.

No, neće biti lako. Ćorić će naići na nešto čega nije bilo u prvom kolu protiv Rosola: snažan pritisak publike. Naime, dominikanska zajednica u New Yorku fanatično bodri svog tenisača, ponekad i na rubu incidenta, s obzirom da baš nemaju izraženu tenisku kulturu i na glas 'sude' tijekom poena. Sam Estrella Burgos ih mora smirivati.

'Rekao sam jednom navijaču neka prestane svaku Sijslingovu loptu zvati aut, jer me time zbunjuje,' priznao je Victor novinarima nakon svog posljednjeg meča pa dodao s ponosom:

'Ako na tribinama bude deset ljudi iz Dominikanske republike, čut će ih se kao da ih je 100!'