VELIKO OTKRIĆE

Čudo na US Openu: 15-godišnja CiCi kreirala senzaciju!

27.08.2014 u 09:38

Bionic
Reading

Amerikanka CiCi Bellis izbacila je u 1. kolu US Opena 12. nositeljicu Dominiku Cibulkovu i tako postala najmlađa pobjednica meča na ovom Grand Slam turniru još od Kurnikove 1996. godine...

Svijet tenisa se mijenja. U muškoj konkurenciji dolaze Kirgios, Ćorić i Alexander Zverev, sve od reda 17-godišnjaci, a i u ženskoj konkurenciji tinejdžerice ostvaruju sve impresivnije rezultate. Osim naših Ane Konjuh i Donne Vekić te Švicarke Belinde Bencic tu je sada i 15-godišnja CiCi Bellis, Amerikanka koja je kreirala najveću senzaciju drugog dana US Opena.

Bellis je u prvom kolu izbacila finalisticu Australian Opena i 12. igračicu svijeta Dominiku Cibulkovu, rezultatom 6-1, 4-6, 6-4.

'Ovo je ludo. Nisam mislila da ću trenirati ili dijeliti teren s igračicama koje sam gledala na televiziji. Ovo je ludo, ali sviđa mi se,' rekla je 1.204 igračica svijeta, koja se u glavni ždrijeb probila kroz juniorske uspjehe na američkom tlu. Iako je vrlo mlada, nije imala tremu pred prepunim stadionom u New Yorku.

'To mi samo daje još više energije. Volim kad me ljudi gledaju. Tada igram bolje,' zaključila je nova teniska senzacija koja još uvijek ima amaterski status.

U sljedećem kolu igrat će protiv Kazahstanke Zarine Dijas.