SERIJA I DALJE TRAJE

Mikica Lučić najveće iznenađenje US Opena!

26.08.2014 u 10:35

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica, 32-godišnja Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u drugo kolo US Opena u New Yorku. Makaranka je na posljednjem grand slamu sezone prošla kvalifikacije i pripremila najveće iznenađenje prvog dana

Nekada omiljena Mikica svladala je 25. nositeljicu, Španjolku Garbine Muguruzu sa 6:3, 7:6 (4) nakon sat i 36 minuta igre. Pobjeda Lučić-Baroni protiv Muguruze najveće je iznenađenje prvog dana US Opena. Po stavovima i javnosti i kladionica. Naša nekadašnja 'teen-age' zvijezda nema visoku konstantu, ali je znala sjajno zaprijetiti i kao daleko mlađa, a zna i danas.

Sada je na terenu stradala 20-godišnja Muguruza koja je svojim ovogodišnjim rezultatatima (pobjeda protiv Serene Williams u Roland Garrosu...) stekla status jedne od nadolazećih zvijezda svjetskog tenisa. U trećem kolu svi su očekivali sjajan dvoboj Muguruze i Halep, ali sada Lučić može na megdan drugoj igračici svijeta ako protiv Izraelke Shahar Peer u drugom kolu upiše petu pobjedu u New Yorku u nizu.


Prvi set Mikica je osvojila nakon breaka u petom gemu. Zadržala je prednost i uzela set sa 6:3, no u drugom je Muguruza brzo otišla na 3:0 i vratila se u meč. Ipak, uslijedila je klasična priča iz ženskog tenisa, serija preokreta u kojemu se Lučić bolje snašla i dovršila posao. Naša igračica (koju još jedna pobjeda dijeli od sigurnog povratka među najboljih 100) je nanizala četiri gema, da bi Muguruza uzvratila sa svoja dva i izborila pet set lopti. Lučić ih je sve pospašavala i izborila svoj servis za meč... Nije išlo, ali nakon što ga je izborila Muguruza je u tie breaku bila nemoćna i Lučić je proslavila veliku pobjedu.